Ечміадзинська долма

Інгредієнти

Основні інгредієнти для Ечміадзинської долми
Яловичий або баранячий фарш 500 г
Цибуля 2 шт
Рис 100 г
Помідори 2-3 шт
Баклажани 2 шт
Солодкий перець 2 шт
Кабачки 1 шт
Свіжа зелень (петрушка, кінза) за смаком
Часник 2-3 зубчики
Сіль і перець за смаком
Олія для смаження

Як приготувати (покроковий рецепт)

Підготовка овочів

  1. Підготуйте овочі для начинки. Розріжте баклажани, помідори, солодкий перець та кабачок навпіл і видаліть середину, щоб зробити місце для фаршу. Залиште середину баклажанів і кабачка — її можна додати до начинки.

Приготування начинки

  1. Підсмажте цибулю. Наріжте одну цибулину дрібними кубиками і обсмажте на олії до прозорості.
  2. Змішайте інгредієнти для начинки. У великій мисці змішайте фарш, підсмажену цибулю, сирий рис, подрібнену зелень, часник (дрібно нарізаний) та середину з баклажанів і кабачка, якщо використовуєте. Додайте сіль і перець за смаком.

Фаршування овочів

  1. Наповніть овочі начинкою. Акуратно наповніть кожен овочевий «контейнер» підготовленою начинкою, злегка притискаючи, щоб начинка щільно прилягала.

Приготування долми

  1. Підготуйте каструлю. Викладіть на дно каструлі кілька листків капусти або тонкі скибочки баклажанів, щоб долма не пригорала.
  2. Викладіть долму в каструлю. Щільно викладіть нафаршировані овочі у каструлю.
  3. Додайте воду. Залийте овочі гарячою водою або бульйоном, щоб рідина покривала долму приблизно наполовину.
  4. Тушкуйте. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте на слабкому вогні приблизно 40-50 хвилин, поки овочі та рис у фарші не стануть м’якими.

Подача

  1. Подайте гарячою. Подавайте Ечміадзинську долму гарячою, поливши залишками бульйону з каструлі. Страву можна прикрасити свіжою зеленню.

Смачного! Ечміадзинська долма — це ситна та ароматна страва, яка поєднує в собі свіжість овочів та ніжність м’ясної начинки. Вона ідеально підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

5/5 (1 Review)