Джамбалайя В вільним стилем з апельсинової куркою

Багато наполягають, що в Джамбалайя не обійтися без креветок та інших морепродуктів. Ні і ще раз ні! Джамбалайя блюдо для, хмм-хмм, & laquo; небагатих & raquo; людей. І якщо в Новому Орлеані креветка доступна для будь-якого бездомного, то у нас інша ситуація. (Та й супермаркет з креветками знаходиться в моторошно ледачою дали). Тому головне правило в приготуванні Джамбалайя & ndash; дотримуватися її дух: Джамбалайя – ЦЕ ВЕСЕЛО, легко, невимушено І З ДОВГИМ РИСОМ!

Джамбалайя В вільним стилем з апельсинової куркою

Конкурс Містраль Рис як культура x Інгредієнти

  • Рис довгозерний (бажано, пропарений, наприклад «Янтар» від Містраль) – 2 склянки
  • Курка – 1,2 кг
  • Шинка нежирна – 300 г
  • Ковбаса (Чоризо, Краківська тощо) – 300-400 г
  • Бульйон курячий – 800 мл
  • Апельсини – 3 шт.
  • Лук – 2 шт.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> Перець болгарський зелений – 3-4 шт.

  • Перець болгарський червоний – 1-2 шт.
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Сіль, перець чорний, перц чилі, куркума, лавровий лист, чебрець, можна майоран

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

 Джамбалайя В вільним стилем з апельсинової куркою

Нарізати курку. Ніжки, крильця, великі шматочки грудки трохи поперчити, посолити, приправити куркумою і сухим чилі. Замаринувати приблизно на 2 години в апельсиновому соку, вичавленим з 3 апельсинів. У суміш соку і курки додати попередньо зняту з апельсинів цедру. З частин курки, які залишилися після оброблення, зварити курячий бульйон. Крок 2

Джамбалайя у вільній СТИЛІ з апельсинової куркою

через дві години курку вийняти з маринаду і трохи обсушити паперовим рушником. Обсмажити на рослинному маслі до золотої скоринки. Довести до готовності в духовці, з'єднавши з апельсиновим маринадом. (Тільки цедру – вийняти!). Крок 3

Джамбалайя В вільним стилем з апельсинової куркою

Овочі нарізати на кубики. Помідори ошпарити, зняти шкірку і подрібнити у блендері. Крок 4

Джамбалайя у вільній СТИЛІ З апельсинової куркою

Зробити томатний соус. Можна приготувати в мультиварці, а можна і в сотейнику. На дно налити трохи оливкового масла, додати подрібнені помідори і нагріти на повільному вогні. Коли почне булькати, насипати 1 ст. л. цукру, сіль, чебрець і майоран. Дати трохи випаруватися. Крок 5

Джамбалайя у вільній СТИЛІ З апельсинової куркою

На сковороду, де смажилася курка, влити рослинне масло, обсмажити цибулю і часник. Через 5 хвилин додати шматочки перцю, трохи загасити. Крок 6

Джамбалайя у вільній СТИЛІ З апельсинової куркою

Ковбасу нарізати кружечками, шинку кубиками. Надіслати гаситися до овочевої суміші. Крок 7

Джамбалайя В вільним стилем з апельсинової куркою

У товстостінну каструлю, казанок або іншу подібну ємність (наприклад, мультиварку) влити томатний соус, додати овочі з ковбасними виробами, лавровий лист. Перемішати, поставити на середній вогонь. Крок 8

Засипати рис. Якщо рис не пропарений, то його треба гарненько попередньо промити (до чистої води), а також можна замочити на годину. Долити гарячий курячий бульйон. Крок 9

Джамбалайя у вільній СТИЛІ З апельсинової куркою

Через п'ять хвилин після того, як почнуть лунати апетитні булькающие звуки, зверху покласти шматочки готової курки і влити соус, в якому вона запікалася в духовці. Перемішати. Приблизно через півгодини джамбалайя готова!

0/5 (0 Reviews)