Загортати рибу в сирокопчену шинку або бекон, здається, придумали італійці. Можливо, що спочатку так поступали з рибою нежирної і сухуватою. Однак це виявилося так смачно, що сучасні кухарі використовують цей прийом для додання страві додаткового аромату. Тому це особлива рибка!
Інгредієнти
- 8 дрібних рибок (барабулька, султанка, сардини)
- великий пучок свіжого чебрецю
- 2 лимона
- 16 тонких шматків хамона або інший сирокопченої шинки
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Рибу почистіть, випатрати і вимийте. Змастіть її оливковою олією і приправити сіллю і перцем всередині і зовні.
Лимони обдайте окропом і наріжте тонкими кружальцями. Покладіть в черевце кожної рибки по кілька гілочок чебрецю і гуртків лимона. Крок 2
Розжарте велику сковороду і обсмажте рибу по 30 сек. з кожного боку. Перекладіть на обробну дошку, оберніть кожну рибу в 2 шматки шинки. Викладіть рибу назад в сковороду, щедро збризніть маслом і готуйте на середньому вогні, перевернувши один раз, 5-10 хв., В залежності від розміру рибок. Подавайте негайно.
Якщо хочете, можете запікати загорнутих рибок в духовці, при 220 ° С, теж 5-10 хв. Господині на замітку
Загортати рибу в сирокопчену шинку або бекон, здається, придумали італійці. Можливо, що спочатку так поступали з рибою нежирної і сухуватою. Однак це виявилося так смачно, що сучасні кухарі використовують цей прийом для додання страві додаткового аромату.
До речіДо цієї страви добре подати на гарнір запечену картоплю, розім'яту в пюре з великою кількістю оливкової олії, сіллю і дрібкою лимонної цедри . & lt;/i & gt;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!