Італійська лазіння – відмінний варіант для сімейного обіду або вечері! Пласти найтоншого тіста, яскраве м'ясне рагу, ніжний соус & quot; Бешамель & quot; – все це дає просто буйство смаку.
Фарш-кидок x Інгредієнти
- морква 1 шт.
- стебла селери 2 шт.
- цибулина 1 шт.
- сир Моцарелла 200 г
- борошно пшеничне (для тесту) 200 г
- яйця курячі С1 2 шт.
- сіль 0,5 ч.л.
- томатна пасату 500 мл
- молоко 3,2% 500 мл
- вершкове масло 50 г
- борошно пшеничне (для соусу) 2 ст.л.
- фарш свинячо-яловичий 500 г
- червоне сухе вино 150 мл
- м'ясний бульйон 500 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
На повільному вогні спассіруйте нарізаними невеликим кубиком овочі – морква, цибуля, селера протягом 15-20 хвилин. Помішуйте час від часу, щоб вони не пригоріли. Крок 2
Додайте до овочів фарш і влийте вино. Гасіть на середньому вогні, поки вино повністю не випаруватися. Після цього додайте пасат з томатів і м'ясний бульйон і готуйте рагу на повільному вогні, під кришкою, протягом 30-40 хвилин. Крок 3 Приготуйте тісто для лазаньї: просійте борошно гіркою на стіл, в центр вбийте яйця і сіль. Замісити тісто, забираючи борошно з країв: воно вийде м'яким і еластичним. Готове тісто сформуйте в кулю, оберніть харчовою плівкою і залиште на півгодини. Потім розкачати тісто завтовшки 5-6 мм в невеликі прямокутні пласти. Крок 4
Для приготування соусу “Бешамель” розтопіть в сотейнику вершкове масло і обсмажте в ньому борошно, енергійно помішуючи. Влийте молоко, зменшіть вогонь і варіть, помішуючи, до загустіння. Крок 5 Опустіть пласти тіста в киплячу підсолену воду і відварюють буквально 1 хвилину. Після вийміть їх шумівкою і дайте воді стекти. Крок 6
Викладіть на дно форми для запікання трохи соусу “Бешамель”. Зверху розмістіть пласти тіста (у мене в один шар поміщається 3 невеликих пласта), м'ясне рагу і соус “Бешамель”. Додайте Моцареллу і накрийте пластами тесту. Повторіть процедуру. Крок 7
Останній шар тіста рясно змастіть соусом “Бешамель” і посипте сиром. Накрийте лазанью фольгою і відправте в духовку на 35 хвилин при 200 С. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 10-15 хвилин, після чого подавайте лазанью до столу! Корисна порада
Замість м'ясного рагу можна використовувати начинку на свій смак – головне, щоб було достатньо соусу для приготування лазаньї
Господині на замітку
Чи не розгортайте тісто для лазаньї занадто товсто – воно може не пропектися і тоді лазіння вийде несмачною. Замість домашнього тесту можна використовувати спеціальні листи для лазаньї, які продаються в магазинах: їх також необхідно буде недовго відварити в киплячій воді
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!