Трохи потовченого ялівцю зробить ковбасу яскравіше і ароматні.
Інгредієнти
- 2,5 кг нежирної м'якоті свинини
- 500 г солоного сала
- щіпка меленого мускатного горіха
- щіпка кайенского перцю
- 1 ст. л. морської солі
- 2 ст. л. свежемолотого чорного перцю
- 1 ст. л. меленої копченої паприки
- свинячі кишки первинного очищення
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Свинину очистіть від плівок, м'якоть і солоне сало наріжте невеликими шматочками. Потім дуже-дуже дрібно порубати великим ножем або пропустіть через м'ясорубку з решіткою з дуже великими отворами. Крок 2 Всі приправи змішайте в мисочці. Викладіть мелене м'ясо рівним шаром на робочу поверхню. Посипте сумішшю з приправ і ретельно вимішайте фарш руками до однорідності. Крок 3 Викладіть великий друшляк марлею, складеною удвічі. На неї покладіть фарш, накрийте звисаючими краями марлі і поставте зверху не важкий прес, вагою приблизно 500 г. Встановіть друшляк з фаршем над великою мискою, куди буде стікати зайва рідина, і поставте в холодильник на 8-10 год. Крок 4 Кишки виверніть навиворіт , відскоблити ножем, присипте сіллю, залиште на 3-4 години, потім промийте. Розріжте на шматки завдовжки 70-80 см. Знову промийте теплою водою і надійти. Готову кишку наповніть фаршем. Для цього кишку надіньте на воронку і наповніть вручну. Можна скористатися спеціальною воронкою-насадкою на м'ясорубку. Крок 5 Наповнені фаршем кишки зав'яжіть шпагатом з двох сторін. Наколи голкою. Готову ковбасу підвісьте над відкритими дверцятами духовки. На ніч духовку потрібно включати на мінімальну температуру. Вяльте 15-24 дня, в залежності від клімату (чим погода суші і спекотніше, тим швидше ковбаса буде готова). Ковбаса готова, коли повністю затверділа.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!