Інгредієнти
- великий пучок зеленої цибулі
- масло рослинне – за смаком
- сіль – за смаком
- помідор – 300 г
- мариновані виноградне листя – 20 шт.
- сік лимонний – 3 ст. л.
- булгур – 1 стакан
- пучок кропу
- пучок м'яти
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
булгур промити і відварити в невеликій кількості киплячої води, 10 хв. Відкинути на друшляк. Всю зелень вимити, обсушити й подрібнити. Помідори вимити і дрібно нарізати. Крок 2
Змішати в мисці булгур, помідори, зелень, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і 3 ст. л. рослинної олії. Крок 3
Застелить дно каструлі виноградним листям. Розкласти приготовлену начинку на решту листя, туго згорнути конвертиками. Покласти долму швом вниз в каструлю, влити воду так, щоб долма була повністю покрита. Додати лимонний сік і 2-3 ст. л. масла. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою 40 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!