ДОЛМА З булгуром І М'ЯТОЮ

ДОЛМА З булгуром І М'ЯТОЮ

Інгредієнти

  • великий пучок зеленої цибулі
  • масло рослинне – за смаком
  • сіль – за смаком
  • помідор – 300 г
  • мариновані виноградне листя – 20 шт.
  • сік лимонний – 3 ст. л.
  • булгур – 1 стакан
  • пучок кропу
  • пучок м'яти

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

булгур промити і відварити в невеликій кількості киплячої води, 10 хв. Відкинути на друшляк. Всю зелень вимити, обсушити й подрібнити. Помідори вимити і дрібно нарізати. Крок 2

ДОЛМА З булгуром І М'ЯТОЮ

Змішати в мисці булгур, помідори, зелень, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і 3 ст. л. рослинної олії. Крок 3

ДОЛМА З булгуром І М'ЯТОЮ

Застелить дно каструлі виноградним листям. Розкласти приготовлену начинку на решту листя, туго згорнути конвертиками. Покласти долму швом вниз в каструлю, влити воду так, щоб долма була повністю покрита. Додати лимонний сік і 2-3 ст. л. масла. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою 40 хв.

0/5 (0 Reviews)