& QUOT; дідусева & QUOT; Кебаб з йогуртовим соусом

Мій дідусь був родом з Кавказу, тому кебаби в нашій родині ніколи не були екзотикою. Ті ж бабусині пиріжки – тільки більш брутальні). Звичайно, йогуртів в колишні часи не знали, але їх з успіхом заміняла сметана.

Рецепти наших бабусь Ситне меню Пікнік без шашлику! x Інгредієнти

  • баранина з жирком 2,5 кг
  • болгарський перець 2 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • зубчики часнику 3 шт.
  • уцхо-сунелі 2 ч. л.
  • мелений чорний перець
  • шафран
  • йогуртовий соус
  • натуральний йогурт 500 мл
  • жирна сметана 200 мл
  • естрагон 1 пучок
  • кріп 1 пучок
  • варене яйце 1 шт.
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зрізуємо з баранини жир. Нам буде потрібно грам 100. Прокручуємо м'якоть і жир через м'ясорубку. Слідом за ними відправляємо туди ж перець, цибулю і часник, потім сіль і приправи. Починаємо ретельно вимішувати фарш. Оскільки в кебаб не використовуються зв'язуючі інгредієнти типу яйця або розмоченого в молоці хліба, наше завдання – отримати “зчеплення” м'яса. Вимішувати потрібно не менше 10 хв. – за цей час жир від тепла рук почне танути, і дасть потрібну консистенцію. Крок 2 Шпаги, на яких будуть пекти кебаби, замочуємо ненадовго в холодній воді. Це потрібно для того, щоб вони не горіли в духовці. Формуємо товсті ковбаски і нанизуємо на шпажки. Втім, мені зручніше обволікати шпажки фаршем і вже коли вони всередині, надавати кебабу потрібну витягнуту форму. Викладаємо їх на решітку і відправляємо в розігріту духовку не менш ніж на 30 хв. Крок 3 Для соусу зелень дрібно рубаємо. Потім додаємо йогурт, сметану, яйце і сіль. Все збиваємо за допомогою погружного блендера. Охолоджуємо і поїдаємо разом з кебабами. Корисна порада

Естрагон надає соусу дуже свіжий смак, але трава досить специфічна. Любителі більш звичних смаків можуть використовувати & quot; в співдружності & quot; з кисломолочними інгредієнтами більш традиційні петрушку і кінзу.

Господині на замітку

При запіканні кебабів в духовці неминуче буде виділятися жир. Тому варто встановити під грати піддон, куди він буде капати.

0/5 (0 Reviews)