Інгредієнти
- 1 цесарка
- 150 г боровиків
- 150 г цибулі-порею, тільки біла частина
- 2-3 зубчики часнику
- 100 мл сухого білого вина
- 400 г самих жирних вершків
- 100 г вершкового масла
- трохи бульйону, в разі потреби
- 2 гілочки чебрецю
- 1 гілочка розмарину
- 1 лавровий лист
- сіль, мелений білий перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 У цесарки відріжте ніжки цілком і грудки разом з крильцями (залишився каркас можна використовувати для варіння бульйону). Ніжки і грудки натріть з усіх боків сіллю і перцем. Крок 2 Лук-порей розрізати уздовж навпіл і промийте від піску. Добре струсіть і наріжте порей тонкою соломкою. Часник просто злегка роздушіть площиною ножа і очистіть. Гриби протріть серветкою, зріжте забруднені місця. Наріжте гриби великими скибочками. Крок 3 Розтопіть в сотейнику з товстим дном вершкове масло, обсмажуйте цесарку з усіх боків на сильному вогні до рум'яної скоринки 5-7 хвилин. Крок 4 Додайте гриби, порей і часник, зменшіть вогонь до середнього і обсмажуйте ще 10 хвилин. Крок 5 Зв'яжіть чебрець, розмарин і лавровий лист довгою ниткою. Покладіть до цесарки, прив'язавши вільний кінець нитки за ручку. Влийте вино і випарьте майже повністю (5 хвилин). Крок 6 Додайте вершки, зменшіть вогонь до самого слабкого, закрийте кришкою і готуйте 40 хвилин, час від часу перемішуючи. Крок 7 Якщо вершки швидко випаровуються, можна додати трохи бульйону. Посоліть і поперчіть соус, подавайте цесарку в вершках дуже гарячою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!