Інгредієнти
- 1 цесарка
- 4 середні цибулини
- 400 г натуральної жирної сметани
- 100 мл самих жирних вершків
- 50 г топленого свинячого сала
- 1 гілочка чебрецю борошно сіль, мелений чорний перець
для гарніру
- 1 стакан гречаної крупи ядриця
- 50 г сирого свинячого сала сіль щіпка цукру
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 цесарки розріжте на невеликі шматки. Натріть борошном, щедро приправленою сіллю і перцем. Розігрійте в сковороді половину сала і обсмажте цесарку до рум'яної скоринки з усіх боків. Потім розкладіть шматки по 4 горшочкам. Крок 2 Очистіть і дрібно наріжте цибулю. У сковороду, де смажилася цесарка, додайте залишився сало, покладіть цибулю, обсмажуйте до золотистого кольору, помішуючи, 10 хвилин. Крок 3 Викладіть цибулю в горщики на шматки цесарки. Сметану влийте в каструльку, змішайте з вершками, листочками чебрецю, сіллю і чорним перцем. Доведіть до кипіння, після чого рівномірно розподіліть по горщикам. Крок 4 Горщики закрийте кришками, оберніть місце з'єднання кришки з горщиком фольгою, щоб не виходила пара, і поставте в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 години. Крок 5 Поки нудиться в горщиках цесарка, зробіть гарнір. Дрібно наріжте сало, покладіть в каструлю з товстим дном, на середньому вогні, помішуючи, витопите до шкварок, посоліть і посипте цукром (шкварки, не виймайте!), Всипте крупу і обсмажуйте 2 хвилини. Крок 6 Влийте 2 склянки окропу, закрийте і зваріть розсипчасту кашу (приблизно 20 хвилин). Укутайте каструлю в ковдру і тримайте так до подачі. Подавайте цесарку прямо в горщиках; гарячу кашу кожен візьме собі сам. Господині на замітку
Спробуйте один раз приготувати цю страву з сільською сметаною & ndash; тієї, в якій & laquo; ложка
варто & raquo ;, і ви неодмінно відразу відчуєте різницю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!