Інгредієнти
- 2 цесарки
- 150 г жирного бекону
- 300 г печериць
- 2 великі морквини
- 10 невеликих цибулин шалот
- 4 зубчики часнику
- 400 мл сухого червоного вина
- 2 гілочки чебрецю
- 1 лавровий лист
- оливкова олія «екстра вірджин »сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розріжте кожну цесарку на частини: стегенця, крилишкіс частиною м'якоті, 2 половинки грудки на кістки (спінкііспользуйте для іншої страви). Складіть шматки цесарки велику каструлю і залийте вином. Крок 2 Кожну цибулину шалот розріжте уздовж навпіл. Очистіть і розріжте моркву на чотири частини. Покладіть овочі в каструлю з цесаркою, додайте чебрець і лавровий лист. Поставте в холодильник на 24 години, за цей час кілька разів переверніть шматки цесарки в маринаді. Крок 3 Після того як закінчиться час маринування, злийте вино в чисту ємність. Шматки цесарки обсушити паперовими рушниками і обсмажте порціями в оливковій олії на середньому вогні до рум'яної скоринки з усіх боків. Крок 4 Вийміть шматки цесарки і перекладіть в чисту каструлю з товстим дном. В ту сковорідку, де смажилася цесарка, покладіть овочі з маринаду і подрібнений часник, обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Крок 5 Додайте в каструлю з цесаркою овочі, залийте маринадом, посоліть і поперчіть. На середньому вогні доведіть до кипіння, вогонь збавте до мінімуму і готуйте під нещільно прикритою кришкою 1,5-2 години. Крок 6 У печериць видаліть ніжки (вони не знадобляться). Капелюшки наріжте скибочками, бекон – дрібними кубиками. Покладіть бекон і гриби в сковороду, обсмажують 10 хвилин. Додайте до готової цесарки, намагаючись не зачерпувати витопився жир. Прогрійте все разом 5 хвилин і подавайте. Господині на замітку
Найкраще для цієї страви підходять сухі червоні бургундські вина.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!