Інгредієнти
- 2 цесарки
- горілка або віскі
- мелена червона паприка
- сіль, чорний перець
- гілочки ялівцю
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розріжте обох цесарок уздовж навпіл. На ніжках і грудях зробіть дуже гострим ножем по 2-3 невеликих діагональних розрізу, паралельних один одному. Натріть птахів зовні чорним перцем, потім горілкою або віскі. Паприкою і чорним перцем натріть зсередини. Залиште птицю підвішеною в провітрюваному місці на 1 годину. Крок 2 В казанку або великій каструлі доведіть до кипіння воду і посоліть її зі співвідношення 0,5 ст. л. солі на 1 л води; покладіть в казанок невелику гілочку ялівцю. Опустіть птицю в киплячу воду, доведіть до кипіння і готуйте 40 хвилин. Гілочку ялівцю витягніть через 10 хвилин після закипання. Крок 3 Розведіть вогнище, встановіть 2 рогатки висотою приблизно 1,3 м, а на них перекладину. Ця конструкція повинна стояти з того боку багаття, куди вітром відносить дим. Крок 4 Вийміть цесарок з окропу, дайте стекти всій воді. Проткніть м'ясо в самому товстому місці шилом і протягніть через отвір кулінарний шпагат або мотузку. Крок 5 Подвесьте половинки тушок на перекладину. Залиште приклад- але на 1 годину. Весь час приготування потроху підкидає в багаття сирі гілки і гілочки ялівцю. Таку цесарку можна їсти і гарячою, і холодною. До речі
Для приготування додатково будуть потрібні: рогатини; кулінарний шпагат або мотузка; шило; гілочки ялівцю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!