Інгредієнти
- 1 цесарка
- 2 середні айви
- 50 г сушеної вишні
- 200 мл сухого білого вина
- 100 г чорносливу оливкова олія сіль, мелений чорний перець
для соусу
- 400 г брусниці
- 4 ст. л. квіткового меду мелений духмяний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Айву ретельно вимийте щіткою, щоб видалити весь пушок. Розріжте айву на четвертинки, видаліть серцевину. Кожну четвертинку поділіть поперек навпіл. Покладіть айву в змащену маслом глибоку жароміцних форму, збризніть вином. Крок 2 цесарки розріжте на порційні шматки, натріть сіллю і перцем. Обсмажте на змащеній оливковою олією сковорідці з усіх боків, перевертаючи, щоб утворилася скоринка і витекла частина жиру. Перекладіть шматки цесарки в форму до айві, всипте вишню і чорнослив. Крок 3 Полийте вином, змішаним з 0,5 склянки води, щільно закрийте кришкою або фольгою і поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 1 годину. Пару раз переверніть шматки під час запікання. Крок 4 Для соусу покладіть мед в сотейник і розтопіть. Додайте брусницю і акуратно, щоб не бризкав, злегка роздушіть частина ягід товкачем. Перемішайте і доведіть до кипіння, приправте запашним перцем. Крок 5 Вийміть форму з духовки, полийте цесарку брусничним соусом і поставте назад, але вже без кришки. Запікайте ще 20 хвилин, періодично поливаючи шматки цесарки соусом. Перед подачею дайте «відпочити» 10 хвилин. Господині на замітку
Якщо в'ялена вишня, яку ви купили, здається вам занадто яскравою і солодкої (значить, її клали в сироп), зменшіть її кількість
в два рази.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!