Смішне слово & laquo; чучвара & raquo; перекладається як & laquo; пельмені & raquo ;. Але чучвара шурпа & ndash; це не банальні пельмені з бульйоном. Є моменти в приготуванні цієї страви, які дозволяють йому мати власну назву. Все починається з особливого кісткового бульйону. Легкий, ароматний, коричнево-червоний, він радує око і гріє душу. А готується з найбільш & laquo; неходових & raquo; кісток, зазвичай не використовуються для бульйонів. Та й самі пельмені в цій страві мають особливу форму. Вони схожі на кульку з гострими вушками або очей.
Інгредієнти
Для начинки:
- 250 г яловичого фаршу
- 250 г баранячого фаршу
- 1 середня цибулина
- 1 ст . л. суміші свежемолотого коріандру і зіри
- сіль, чорний перець
Для тіста:
- 2 склянки борошна
- 2 яйця
- 1 ч. л. з гіркою солі
Для шурпи:
- 700-900 г яловичих або баранячих кісток без м'яса
- 3 невеликі цибулини
- 3 середніх помідора
- по 2 гілочки фіолетового базиліка і петрушки
- насіння коріандру
- чорний перець горошком
- 1 лавровий лист
- червоний гострий перець
- сіль
- по 2 гілочки кропу і кінзи, катик, кисле молоко або сметана для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для бульйону кістки покладіть у велику каструлю, до них додайте цибулю, помідори, спеції і лавровий лист, гілочки базиліка і петрушки. Залийте 4 л води кімнатної температури і доведіть до кипіння. Зніміть невелику кількість піни. Зменшіть вогонь до мінімуму – кипіння бути не повинно! Закрийте кришкою і млоїте 2,5-3 ч. Потім процідіть бульйон в чисту каструлю (виварені цибулю, помідори і зелень не знадобляться). Крок 2 Часу, яке буде варитися бульйон, досить для того, щоб приготувати пельменное тісто і зліпити пельмені. Крок 3 Для пельменного тесту просійте борошно в миску. У склянку розбийте яйця, долийте охолодженої кип'яченої води так, щоб вміст склянки не доходила до краю на ширину одного-двох пальців. Додайте сіль і розмішуйте, поки суміш не стане однорідною, а сіль не розчиниться. Крок 4 Вилийте суміш в борошно, спочатку перемішайте дерев'яною ложкою, а потім вимісити тісто руками. Загорніть тісто в плівку і дайте йому вистоятися в холодильнику не менше 1 ч. Тісто виходить пружне, не липне до качалці і столу. Для розкочування його не потрібно підсипати муку. Крок 5 Для начинки пельменів цибулю наріжте дуже дрібно. Змішайте два види фаршу. Додайте цибулю, сіль, чорний перець і спеції. Вимісити і приберіть на 1 ч в холодильник. Крок 6 Відріжте шматок тіста і розкачати його в тонкий пласт. Розріжте пласт на квадрати зі стороною 6 см або менше. Краї, що не укладаються в формат квадратів, повертайте в основний шматок тіста і вимішують. Крок 7 У центр кожного квадрата викладіть грудочку фаршу. Складіть квадратик по осі, паралельної стороні квадрата. Заліпіть з трьох сторін. Виходить прямокутник з опуклістю в центрі, ближче до нижнього краю. Візьміться за куточки цього самого нижнього краю (там, де згин) і з'єднайте так, щоб вільні куточки прямокутника як би посунулися до вас і дивилися рівно в протилежні сторони. Ось вам і «око». Крок 8 Для власне чучвара-шурпи бульйон посоліть, поперчіть червоним гострим перцем і доведіть до кипіння. Опустіть в бульйон пельмені. Як тільки вони спливуть, варіть 4-5 хв. Крок 9 Тим часом дрібно наріжте кінзу і кріп. Розлийте насичений, прозорий, червоно-коричневий бульйон з пельменями в каси, посипте зеленню і скликайте всіх за стіл. До столу подайте сметану або катик, домашнє кисле молоко. Господині на замітку
Поспостерігайте за піноутворенням при варінні бульйону, адже воно проходить в кілька етапів. Не кидайтеся знімати перші пластівці піни, розмішуючи дрібні частинки по всій каструлі. Настане такий момент, коли вона сама збереться в пружні, високі і щільні хмарини, залишаючи відкритими і прозорими проміжки. Ось цього моменту і потрібно чекати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!