Чучвара шурпа – БУЛЬЙОН З Пельмені по-узбецької

Смішне слово & laquo; чучвара & raquo; перекладається як & laquo; пельмені & raquo ;. Але чучвара шурпа & ndash; це не банальні пельмені з бульйоном. Є моменти в приготуванні цієї страви, які дозволяють йому мати власну назву. Все починається з особливого кісткового бульйону. Легкий, ароматний, коричнево-червоний, він радує око і гріє душу. А готується з найбільш & laquo; неходових & raquo; кісток, зазвичай не використовуються для бульйонів. Та й самі пельмені в цій страві мають особливу форму. Вони схожі на кульку з гострими вушками або очей.

чучвара шурпа & ndash; БУЛЬЙОН З пельменів по -УЗБЕКСКІ

Інгредієнти

Для начинки:

  • 250 г яловичого фаршу
  • 250 г баранячого фаршу
  • 1 середня цибулина
  • 1 ст . л. суміші свежемолотого коріандру і зіри
  • сіль, чорний перець

Для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. з гіркою солі

Для шурпи:

  • 700-900 г яловичих або баранячих кісток без м'яса
  • 3 невеликі цибулини
  • 3 середніх помідора
  • по 2 гілочки фіолетового базиліка і петрушки
  • насіння коріандру
  • чорний перець горошком
  • 1 лавровий лист
  • червоний гострий перець
  • сіль
  • по 2 гілочки кропу і кінзи, катик, кисле молоко або сметана для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для бульйону кістки покладіть у велику каструлю, до них додайте цибулю, помідори, спеції і лавровий лист, гілочки базиліка і петрушки. Залийте 4 л води кімнатної температури і доведіть до кипіння. Зніміть невелику кількість піни. Зменшіть вогонь до мінімуму – кипіння бути не повинно! Закрийте кришкою і млоїте 2,5-3 ч. Потім процідіть бульйон в чисту каструлю (виварені цибулю, помідори і зелень не знадобляться). Крок 2 Часу, яке буде варитися бульйон, досить для того, щоб приготувати пельменное тісто і зліпити пельмені. Крок 3 Для пельменного тесту просійте борошно в миску. У склянку розбийте яйця, долийте охолодженої кип'яченої води так, щоб вміст склянки не доходила до краю на ширину одного-двох пальців. Додайте сіль і розмішуйте, поки суміш не стане однорідною, а сіль не розчиниться. Крок 4 Вилийте суміш в борошно, спочатку перемішайте дерев'яною ложкою, а потім вимісити тісто руками. Загорніть тісто в плівку і дайте йому вистоятися в холодильнику не менше 1 ч. Тісто виходить пружне, не липне до качалці і столу. Для розкочування його не потрібно підсипати муку. Крок 5 Для начинки пельменів цибулю наріжте дуже дрібно. Змішайте два види фаршу. Додайте цибулю, сіль, чорний перець і спеції. Вимісити і приберіть на 1 ч в холодильник. Крок 6 Відріжте шматок тіста і розкачати його в тонкий пласт. Розріжте пласт на квадрати зі стороною 6 см або менше. Краї, що не укладаються в формат квадратів, повертайте в основний шматок тіста і вимішують. Крок 7 У центр кожного квадрата викладіть грудочку фаршу. Складіть квадратик по осі, паралельної стороні квадрата. Заліпіть з трьох сторін. Виходить прямокутник з опуклістю в центрі, ближче до нижнього краю. Візьміться за куточки цього самого нижнього краю (там, де згин) і з'єднайте так, щоб вільні куточки прямокутника як би посунулися до вас і дивилися рівно в протилежні сторони. Ось вам і «око». Крок 8 Для власне чучвара-шурпи бульйон посоліть, поперчіть червоним гострим перцем і доведіть до кипіння. Опустіть в бульйон пельмені. Як тільки вони спливуть, варіть 4-5 хв. Крок 9 Тим часом дрібно наріжте кінзу і кріп. Розлийте насичений, прозорий, червоно-коричневий бульйон з пельменями в каси, посипте зеленню і скликайте всіх за стіл. До столу подайте сметану або катик, домашнє кисле молоко. Господині на замітку

Поспостерігайте за піноутворенням при варінні бульйону, адже воно проходить в кілька етапів. Не кидайтеся знімати перші пластівці піни, розмішуючи дрібні частинки по всій каструлі. Настане такий момент, коли вона сама збереться в пружні, високі і щільні хмарини, залишаючи відкритими і прозорими проміжки. Ось цього моменту і потрібно чекати.

0/5 (0 Reviews)