Фарширувати баклажани люблять практично у всіх кухнях світу. Блогер Gastronom.ru Світлана Зарецька пропонує свій рецепт в загальну скарбничку.
Інгредієнти
- порізані томати у власному соку – 400 г
- часник – 2 зубчики
- червоний солодкий перець – 1 шт.
- лимонний сік
- сіль, мелений чорний перець
- твердий сир – 50 г
- яловичий фарш – 250 г
- цибулина – 1 шт.
- великий баклажан – 1 шт.
- рослинне масло
Покроковий рецепт приготування
Розігріти духовку до 230 & deg; C. Деко або форму для випічки вистелити папером для запікання. Баклажан розрізати уздовж на дві частини. З кожної половинки ложкою або гострим ножем вийняти м'якоть, нарізати її кубиками, посолити. Утворені човники посолити, змастити зсередини рослинним маслом, скропити лимонним соком. Баклажани викласти на деко, поставити в духовку на 15-20 хвилин. Поки баклажани запікаються приготувати начинку. Лук, перець і часник дрібно нарізати, а потім обсмажити в олії протягом 2-3 хвилин. Додати яловичий фарш, обсмажувати ще 8-10 хвилин. М'якоть баклажана промити в холодній воді, віджати. Викласти в сковороду разом з томатами і обсмажувати ще 8-10 хвилин. Дістати баклажани з духовки, наповнити їх фаршем, зверху посипати тертим сиром і запікати ще 15 хвилин.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!