Човники з баклажанів

Фарширувати баклажани люблять практично у всіх кухнях світу. Блогер Gastronom.ru Світлана Зарецька пропонує свій рецепт в загальну скарбничку.

Інгредієнти

  • порізані томати у власному соку – 400 г
  • часник – 2 зубчики
  • червоний солодкий перець – 1 шт.
  • лимонний сік
  • сіль, мелений чорний перець
  • твердий сир – 50 г
  • яловичий фарш – 250 г
  • цибулина – 1 шт.
  • великий баклажан – 1 шт.
  • рослинне масло

Покроковий рецепт приготування

Розігріти духовку до 230 & deg; C. Деко або форму для випічки вистелити папером для запікання.

Баклажан розрізати уздовж на дві частини. З кожної половинки ложкою або гострим ножем вийняти м'якоть, нарізати її кубиками, посолити. Утворені човники посолити, змастити зсередини рослинним маслом, скропити лимонним соком.
Баклажани викласти на деко, поставити в духовку на 15-20 хвилин.

Поки баклажани запікаються приготувати начинку. Лук, перець і часник дрібно нарізати, а потім обсмажити в олії протягом 2-3 хвилин. Додати яловичий фарш, обсмажувати ще 8-10 хвилин. М'якоть баклажана промити в холодній воді, віджати. Викласти в сковороду разом з томатами і обсмажувати ще 8-10 хвилин.

Дістати баклажани з духовки, наповнити їх фаршем, зверху посипати тертим сиром і запікати ще 15 хвилин.

0/5 (0 Reviews)