Червона квасоля з домашньою ковбасою

Інгредієнти

  • 100 г копченої шинки
  • лист лавровий
  • 1 ст. л. приправи до страв з квасолі Kamis
  • 2 склянки сухої червоної квасолі
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • 1 стакан сухого червоного вина
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • 100 г копченої грудинки
  • сіль велика
  • 6 домашніх ковбасок
  • 1 пучок чебрецю

Покроковий рецепт приготування

1. Квасоля перебрати, залити водою і залишити на 6 годин. Потім, не зливаючи воду, додати 0,5 ст. л. крупної солі, подрібнену цибулю, чебрець, лавровий лист і поставити каструлю на помірний вогонь. Нещільно прикрити кришкою. Варити 2 ч.

2. Відкинути квасолю на друшляк, відвар злити в миску і зберегти. Квасоля накрити кришкою і відставити.

3. У глибокій сковороді розігріти вершкове масло. Грудинку, шинку і ковбаски нарізати невеликими шматочками і обсмажити в маслі, 2 хв.

4. Покласти в сковороду квасоля, влити вино і 2-3 склянки збереженого відвару.

5. Додати приправу до страв з квасолі, ретельно перемішати.

6. Накрити сковороду з квасолею круглим листом пергаменту так, щоб папір виступала за краї сковороди. Щільно накрити кришкою. Гасити на слабкому вогні до готовності квасолі, 30-40 хв.

0/5 (0 Reviews)