Жіжіг-галнаш & mdash; вайнахської національне блюдо, яке готується з курятини, баранини або яловичини на кісточці. М'ясо відварюють великими шматками з додаванням солі, до нього готують галушки з пшеничної або кукурудзяної муки. Аналог хінкалі. Слово & laquo; жіжіг & raquo; по-вайнахської означає & laquo; м'ясо & raquo ;, & laquo; галнаш & raquo; & Mdash; & Laquo; галушки & raquo ;, & laquo; галушки & raquo;.
Інгредієнти
- яловичина (реберна частина) 600 г
- борошно пшеничне в/с 500 г
- яйце куряче 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник 5 шт.
- бульйон яловичий 250 мл
- перець чорний за смаком
- сіль по смаку
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо відварюємо до готовності з додаванням однієї цибулини. В кінці варіння бульйон солимо, видаляємо цибулю. Проціджуємо бульйон. Крок 2 Просіяне борошно солимо, вливаємо в разі потреби бульйон яловичий (тісто готуємо на бульйоні), додаємо куряче яйце і замішуємо круте тісто. Готове тісто відправляємо відпочити на 20 хвилин. Крок 3 Готуємо соус. Пропускаємо через Часничниці часник, заливаємо бульйоном і щедро посипаємо чорним перцем. Ретельно перемішуємо. Соус готовий. Крок 4 Розкачуємо тісто завтовшки 5 і більше мм. Нарізаємо смужки шириною 2,5- 3 см. Нарізані смужки в свою чергу ріжемо на пластинки товщиною в 1 см. Ставимо 2, 3 пальці на пластину і рухом на себе звертаємо в ,, трубочку “. Повторюємо цю операцію з кожної галушкою. Крок 5 у киплячий бульйон опускаємо галушки і варимо до готовності. у середину великого плоского страви поміщаємо піалу з бульйоном. Виймаємо готові галушки і укладаємо навколо піали. Посипаємо вареним м'ясом і уплітає за обидві щоки, занурюючи м'ясо і галушки в бульйон. Смачного !!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!