Інгредієнти
- домашній кислий квас – 1/2 л
- лавровий лист – 3-4 шт
- свинячий окіст без кісток – 1 кг
- м'ята – 1 невеликий пучок
- часник – 1 велика головка
- сіль
- масло рослинне
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 У окосту обрізати зайвий жир – щоб шар жиру, що залишився не перевищено л 0,5 см. Часник очистити, порізати кожен зубчик вздовж на 2-3 частини. Нашпигувати окіст по всій поверхні часником, потім укласти в підходящу за розміром емальовану, скляну або керамічний посуд, полити квасом, обкласти м'ятою. Додати лавровий лист, накрити. Поставити в холодильник на 12 год. Протягом всього часу маринування перевертати окіст кожні 2 ч і поливати квасом. Крок 2 Потім вийняти окіст з посуду, ретельно обсушити, змастити олією, натерти з усіх боків сіллю і перцем. На деко поставити решітку, на неї укласти окіст. Духовку розігріти до максимальної температури, поставити в неї деко з окостом. Готувати 15 хв., Потім знизити температуру до 150 ° С і готувати ще годину. Перекласти буженину на тепле блюдо, накрити фольгою і дати охолонути. Подавати холодної, з маринованими овочами і горілкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!