Інгредієнти
- 800 г філе стегенець цесарки
- 200 г свинячого копченого сала
- 1 маленька цибулина
- 1 ст. л. діжонськой гірчиці
- 100 мл сильногазованою води
- сіль, мелений чорний перець
- рослинне масло для змазування
Для гарніру
- 4 великі булочки для бургерів
- 4 тонких скибочки сиру
- нарізані кружальцями помідори
- солодкий лук
- мариновані огірки
- листя салату латуку
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Філе цесарки разом з салом пропустіть через м'ясорубку. Цибулю очистіть, дуже дрібно наріжте і додайте в фарш разом з усіма іншими інгредієнтами для бургера. Крок 2 Дуже ретельно вимішують фарш руками 10 хвилин. Потім відбийте, піднімаючи кому фаршу на висоту приблизно 40 см і з силою кидаючи його об стіл. Тоді бургери при смаженні не розвалиться. Мокрими руками зліпити з фаршу 4 котлети товщиною 2-2,5 см. Покладіть бургери на застелену пергаментом тарілку і поставте в холодильник на 30 хвилин. Крок 3 Тим часом розпаліть вугілля – вони повинні добре прогоріти і покритися «сивим» попелом. Прожарити і гарненько змастіть маслом обидві частини решітки-гриль. Викладіть бургери на решітку і обсмажуйте спочатку на сильному жарі по 1 хвилині з кожної сторони, а потім приблизно 8 хвилин на слабкому (щоб зменшити жар, потрібно зняти решітку і розгребти під нею вугілля). Час від часу перевертайте грати. Крок 4 Розріжте булочки навпіл; підсмажте половинки булочок на вугіллі розрізаною стороною вниз. Крок 5 На нижню половину булочки викладіть котлету, накрийте її скибочкою сиру. Покладіть на тарілку. Поруч укладіть верхню половину булочки розрізаною стороною вгору, на неї – латук, помідори, цибуля і огірочки. Так і подавайте. До речі
Кетчуп і гірчицю до бургерам подавайте окремо, нехай кожен додає собі стільки, скільки хоче.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!