& QUOT; болить МІСТО & QUOT;

Крім яловичини, свинини і курячого м'яса це італьян-
ське блюдо додають яловичий або свинячий мову, гострі ковбаски і сосиски, товсто нарізану шинку. Принцип приготування простий & ndash; всі інгредієнти варяться одночасно в одній каструлі.

& amp; QUOT ; болить МІСТО & amp; QUOT;

Інгредієнти

  • 8 невеликих картоплин
  • яловичина (вирізка)
  • 1 цибуля порей, тільки біла частина
  • 1 кг курячих ніжок
  • 3-4 гілочки свіжої петрушки
  • 2 солодких перцю різних кольорів
  • сіль
  • 6 невеликих цибулин
  • 20 г кореня селери
  • лист лавровий
  • 6 невеликих морквин
  • 500 г свинячої вирізки
  • свіжий чебрець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистити 1 морква, 1 цибулину і корінь селери. Курячі ніжки, яловичину і свинину вимити, помістити у велику каструлю. Покласти туди ж морква, цибуля і селера. Залити холодною водою так, щоб вона тільки покривала м'ясо, поставити на сильний вогонь. Дати закипіти, шумівкою зняти піну. Додати лавровий лист, петрушку, чебрець; приправити сіллю і перцем за смаком. Зменшити вогонь, нещільно накрити кришкою і готувати 1,5-2 ч. Крок 2 Вимити і очистити овочі, що залишилися. Морква розрізати уздовж навпіл, картопля навпіл, порей шматками довжиною 4-5 см; перці розрізати на четвертинки, видалити плодоніжки і насіння. Крок 3 За 30 хв до готовності м'яса закип'ятити воду, трохи підсолити. Покласти моркву, цибулю і картоплю. Варити 5 хв. Кількість ріпчастої цибулі можна зменшити або взагалі обійтися без нього. Крок 4 Додати цибулю-порей і перці; готувати ще 10 хв. Злити воду, повернути каструлю з овочами на слабкий вогонь, накрити кришкою і обсушити на пару 30 сек. Залишити під кришкою в теплому місці. Крок 5 Вийняти курку і м'ясо з каструлі, бульйон процідити. М'ясо нарізати великими шматками. Викласти на велике блюдо разом з овочами. Щедро полити бульйоном, в якому готувалося м'ясо, і подавати на стіл. До страви добре підходить гострий соус.
СЛОВАРЬ Італійську страву “болить місто” може включати в себе самі різні м'ясні продукти. Крім яловичини, свинини і курячого м'яса в нього додають яловичий або свинячий мову, гострі ковбаски і сосиски, товсто нарізану шинку. Принцип приготування простий – всі інгредієнти варяться одночасно в одній каструлі. Що залишився насичений і ароматний бульйон використовують для супів або соусів.

0/5 (0 Reviews)