Інгредієнти
- 2-3 ст. л. цукру
- 300 г молока
- 2 яйця
- 1 ч. л. солі
- 1 кг борошна плюс 100 г і для розкочування тіста
- 10 г свіжих дріжджів
- 5 ст. л. рослинного масла
- рослинне масло для фритюру
Для начинки:
- по 150 г яловичого і свинячого фаршу
- 1 середня цибулина
- сіль, чорний мелений перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для тесту дріжджі розвести з 50 мл теплої води, додати 1 ст. л. цукру. Розмішати, залишити в теплому місці на 10-15 хв. Окремо змішати 200 мл теплої питної води з молоком, додати яйця, рослинне масло, цукор, що залишився і сіль. Перемішати до однорідності. Крок 2 Просіяне борошно додати частинами, інтенсивно перемішуючи, вимісити до консистенції густої сметани. Влити дріжджі, швидко перемішати, накрити рушником і залишити в теплому місці (близько 40 ° С) на 1,5 ч. Додати 70-100 г просіяного борошна. Вимісити, залишити на 1 ч. Крок 3 Для начинки з'єднуємо яловичину і свинину. Лук очистити, дрібно порубати. Додати до м'яса разом з сіллю, перцем і 100 мл крижаної води. Інтенсивно вимісити. Тісто розділити на 18-20 шматочка, кожен розкачати в корж товщиною 1 см. Викласти в центр фарш, зліпити як класичний пиріжок, два кінця з'єднати між собою, перекрутити і придавити, щоб беляш був завтовшки 1,5 см. Обсмажити у фритюрі, 7 -10 хв., періодично поливаючи гарячою олією. Господині на замітку
Обов'язково прислухайтеся до рекомендації про використання в фарші крижаної води . Вона дозволяє измельченному м'яса не злипалися в монолітний шматок, а залишатися соковитим і повітряним.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!