Інгредієнти
- цибулина – 1-2 шт.
- сіль – за смаком
- яловичина – 200 г
- смалець для смаження
- лавровий лист – 3-4 шт.
- паста томатна – 1 ст. л.
- вино червоне сухе – 0,5 склянки
- капуста свіжа білокачанна – 750 г
- чорнослив – 1-2 жмені
- коріандр
- свинина – 400 г
- ковбаса краківська – 200 г
- перець горошком – за смаком
- капуста квашена – 750 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> перець мелений – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Замочити чорнослив у воді до набрякання (його можна замінити 2 ст. Л. Сливового повидла). Дрібно нарізати цибулю, обсмажити його на смальці до золотистого кольору. Нарізане кубиками 1,5-2 см м'ясо, додати до цибулі і обсмажити все до напівготовності (до ніжного рум'янцю). Викласти в чавунець або будь-яку іншу чавунний посуд. Свіжу капусту дрібно нашаткувати, обдати окропом і злегка обсмажити. Додати до м'яса. Віджати і обсмажити квашену капусту. Покласти в чавунець. Все залити водою (вода повинна практично покривати капусту з м'ясом) і довести до кипіння. Гасити на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи і контролюючи кількість води, щоб блюдо не пригоріло. Нарізати чорнослив на тонкі скибочки, а ковбасу на шматочки 1,5-2 см. Коли м'ясо згасити 30-40 хвилин, додати чорнослив, ковбасу, томатну пасту, сіль, перець, коріандр, лавровий лист і залити вином. Перемішати і продовжувати готувати, періодично помішуючи ще 30-40 хвилин. Господині на замітку Бігос – традиційне польське блюдо, простіше кажучи, тушкована капуста з м'ясом. Даний рецепт приготовлений на основі декількох рецептів, включаючи традиційні польські.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!