БІГОС

Інгредієнти

  • цибулина – 1-2 шт.
  • сіль – за смаком
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> перець мелений – за смаком

  • яловичина – 200 г
  • смалець для смаження
  • лавровий лист – 3-4 шт.
  • паста томатна – 1 ст. л.
  • вино червоне сухе – 0,5 склянки
  • капуста свіжа білокачанна – 750 г
  • чорнослив – 1-2 жмені
  • коріандр
  • свинина – 400 г
  • ковбаса краківська – 200 г
  • перець горошком – за смаком
  • капуста квашена – 750 г

Покроковий рецепт приготування

Замочити чорнослив у воді до набрякання (його можна замінити 2 ст. Л. Сливового повидла). Дрібно нарізати цибулю, обсмажити його на смальці до золотистого кольору. Нарізане кубиками 1,5-2 см м'ясо, додати до цибулі і обсмажити все до напівготовності (до ніжного рум'янцю). Викласти в чавунець або будь-яку іншу чавунний посуд. Свіжу капусту дрібно нашаткувати, обдати окропом і злегка обсмажити. Додати до м'яса. Віджати і обсмажити квашену капусту. Покласти в чавунець. Все залити водою (вода повинна практично покривати капусту з м'ясом) і довести до кипіння. Гасити на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи і контролюючи кількість води, щоб блюдо не пригоріло. Нарізати чорнослив на тонкі скибочки, а ковбасу на шматочки 1,5-2 см. Коли м'ясо згасити 30-40 хвилин, додати чорнослив, ковбасу, томатну пасту, сіль, перець, коріандр, лавровий лист і залити вином. Перемішати і продовжувати готувати, періодично помішуючи ще 30-40 хвилин. Господині на замітку Бігос – традиційне польське блюдо, простіше кажучи, тушкована капуста з м'ясом. Даний рецепт приготовлений на основі декількох рецептів, включаючи традиційні польські.

0/5 (0 Reviews)