БІФШТЕКС А-ЛЯ Ліндстрем (BIFF A LA LINDSTROM)

БІФШТЕКС А- ЛЯ Ліндстрем (BIFF A LA LINDSTROM)

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста великий
  • сіль, перець білий
  • 150 г маринованого буряка разом з маринадом
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 35 г каперсів

  • жовтки яєчні
  • фарш яловичий – 500 г
  • вода

Покроковий рецепт приготування

Цибулю дрібно нарізати, буряк нарізати дрібними кубиками. Фарш перемішати з жовтками, водою, приправити сіллю і перцем. Додати цибулю, каперси і буряк, а також трохи бурякового маринаду. Сформувати невеликі біфштекси круглої форми. Розігріти масло на сковороді і швидко обсмажити їх з обох сторін. Готові біфштекси повинні бути не до кінця прожарити. ДО РЕЧІ Це класичне блюдо шведської кухні з російським корінням. Рецепт рубленого біфштекса з присмаком цукрових буряків і солоних каперсів був завезений в Швецію в 1862 році Хенриком Ліндстрем, який народився і виріс у шведській родині в Санкт-Петербурзі. Одного разу, перебуваючи в місті Кальмар на південно-східному узбережжі Швеції, Ліндстрем замовив в одному з ресторанів це блюдо, пояснивши кухареві спосіб його приготування. Після цього рецепт біфштекса а-ля Ліндстрем розлетівся по всій Швеції.

0/5 (0 Reviews)