БАРАНИНА по-прованськи

БАРАНИНА по-прованськи

Інгредієнти < ul>

  • червоне сухе вино – 2 склянки
  • картопля – 4 шт.
  • маслини без кісточок – 150 г
  • гілочка розмарину – 1 шт.
  • паста томатна – 1 ст. л.
  • перець солодкий – 1 шт.
  • петрушка – 3 гілочки
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • бараняча корейка – 800 г
  • лист лавровий – 1 шт.
  • подрібнена цедра 1 апельсина
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – за смаком
  • цибуля великий – 1 шт.
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    БАРАНИНА по-прованськи

    М'ясо вимити, нарізати великими шматками, покласти в миску і залити червоним вином. Додати раскрошенную лавровий лист, кілька листочків розмарину і залишити на ніч. Крок 2

    БАРАНИНА по-прованськи

    На наступний день цибулю, часник і картоплю очистити. Цибулю нарізати товстими півкільцями, картопля – великими шматками, часник розчавити. Перець вимити і крупно нарізати, видаливши серцевину. М'ясо вийняти з маринаду і, не обсушівая, обсмажити в 1 ст. л. розігрітого рослинного масла, часто перевертаючи, 8 хв. Маринад зберегти. Крок 3

    БАРАНИНА по-прованськи

    перекласти м'ясо в каструлю. У сковороду, де смажилося м'ясо, додати масло, що залишилося і обсмажити цибулю, часник і перець, 5 хв. Викласти в каструлю з м'ясом. Крок 4

    БАРАНИНА по-прованськи

    влити половину маринаду, додати томатну пасту, перемішати і готувати на сильному вогні 5 хв. Влити маринад, покласти листочки розмарину і оливки. Зменшити вогонь, нещільно накрити кришкою і тушкувати 1,5 ч. Крок 5

    БАРАНИНА по-прованськи

    Додати картоплю і готувати ще 20 хв. Переставити в прохолодне місце і залишити до наступного дня. На наступний день розігріти, додавши апельсинову цедру і листочки петрушки.

    0/5 (0 Reviews)