Баранячі реберця з картоплею І брокколі

баранячі реберця з картоплею І Брокколі

Інгредієнти

  • бараняча грудинка – 1,5 кг
  • дрібну картоплю – 1 кг
  • часник – 6 зубчиків
  • качан брокколі
  • грубозерниста гірчиця – 2 ст. л.
  • рослинне масло – 0,5 склянки + 2 ст. л.

Для соусу:

  • лимонний сік – 0,25 склянки
  • оливкова олія – ​​0,5 склянки
  • часник – 4 зубчики
  • сіль, перець
  • свіжі листочки м'яти – 2 склянки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

баранячі реберця з картоплею І Брокколі

Баранячу грудинку вимити, видалити жир. Картопля ретельно вимити і, не очищаючи, розрізати навпіл. Брокколі вимити, розділити на суцвіття. Часник очистити. Шість зубчиків подрібнити. Змішати рослинне масло з часником і гірчицею. Посолити за смаком. Половиною вийшла суміші змастити баранячу грудинку. Дати постояти 10 хв. і розрізати на окремі реберця. Крок 2

баранячі реберця з картоплею І Брокколі

маринад перекласти в миску. Додати картоплю і брокколі і перемішати так, щоб овочі були повністю покриті гірчичною сумішшю. Крок 3

баранячі реберця з картоплею І брокколі

Розігріти у великій сковороді 2 ст. л. рослинного масла і порціями обсмажити реберця, по 2 хв. з кожного боку. Викладати в форму для мікрохвильової печі. Крок 4

баранячі реберця з картоплею І брокколі

Додати до м'яса картопля і поставити в мікрохвильову піч на 15 хв. при потужності 100%. Крок 5

баранячі реберця з картоплею І брокколі

Додати суцвіття брокколі і повернути в піч ще на 10 хв. Крок 6

Приготувати соус. Збити в блендері в пюре листочки м'яти, часник, що залишився, лимонний сік і оливкову олію. Додати сіль і перець за смаком. Перекласти баранину з овочами на блюдо, подати з соусом.

0/5 (0 Reviews)