1212

Бахши, Плов бухарський ЄВРЕЇВ

Бахш, плов бухарских євреїв, має ряд відмінностей від традиційного. Перш за все, до складу такої страви входить значна кількість пряної зелені, що впливає не тільки на смак і аромат, але і на колір. В основному, мова йде про кінзи, хоча петрушка і базилік також не забороняються. А ще в бахш кладуть печінку, яка не тільки ще більш & laquo; ущільнює & raquo; блюдо, але і надає йому оригінальний смак. Незвично, але спробувати варто! Принципи ж приготування бахши схожі на прийоми створення традиційного, недарма ж винайшли блюдо бухарські євреї, які перейняли частину узбецьких кулінарних традицій і & nbsp; переклали їх на свій лад.

Інгредієнти

  • сало курдючное – 100 г
  • рис білий довгозерний – 1 кг
  • печінка яловича – 400 г
  • масло рослинне – 100 мл
  • кінза – 2 пучки
  • петрушка – 1 пучок
  • баранина – 400 г
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • чорний перець мелений – 2 ч. Л.
  • сіль – 1,5 ст. л.
  • цибулина ріпчаста – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

крок 1

бахши, Плов бухарський ЄВРЕЇВ

Рис для плову бакинських євреїв ретельно промити в декількох водах. Залити свіжою водою, трохи підсолити і залишити на 3 години. М'ясо і курдючное сало нарізати дуже маленькими шматочками. Печінку порізати тонкими скибочками. Крок 2

бахши, Плов бухарський ЄВРЕЇВ

Підготувати печінку для бахши. Для цього опустити її на 30 секунд в киплячу воду і відкинути на друшляк. Дати охолонути і нарізати так само дрібно, як м'ясо і сало. Крок 3

бахши, Плов бухарський ЄВРЕЇВ

Розігріти казан або товстостінну каструлю, влити олію, додати курдючное сало і обсмажувати до появи шкварок. Шкварки видалити. Порціями викладати м'ясо, обсмажувати на сильному вогні, поки м'ясо не стане світлим. Додати печінку і готувати 4 хв. Крок 4

бахши, Плов бухарський ЄВРЕЇВ

Всю зелень для бахши вимити, обсушити й подрібнити. Лук очистити і нарізати півкільцями. Додати в казан зелень, готувати 2 хв., Постійно помішуючи. Крок 5

бахши, Плов бухарський ЄВРЕЇВ

Влити 1 л окропу, посолити, поперчити. Зменшити вогонь і тушкувати 40 хв. Збільшити вогонь і, як тільки бульйон закипить, додати цибулю. Рис для бахши ще раз промити і викласти в каструлю. Крок 6

бахши, Плов бухарський ЄВРЕЇВ

Через шумовку влити окріп. Він повинен покривати шар рису на 2 пальця. Як тільки вода піде з поверхні рису, поступово зменшувати вогонь. Варити до готовності рису. Зняти з вогню, перемішати. Розрівняти поверхню, накрити тарілкою, потім кришкою і дати плову бакинських євреїв настоятися 20 хв. Корисна порада

Печінку для бахши готуйте строго по вказівкам рецепта: її слід не варити, а лише злегка обшпарити, щоб зберегти м'якість, а також характерний смак і аромат.

До речі

Кажуть, що сотні років тому дружини бухарских євреїв, розкладали інгредієнти плову по різноколірних порційних мішечках і потім варили в одному великому казані на вулиці відразу на кілька сімей. Після чого кожна господиня забирала свої, орієнтуючись на характерний дизайн полотняних & laquo; ємностей & raquo ;.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)