Інгредієнти
- 500 г рису арборіо
- 1 л бульйону з цесарки
- 100 г тертого пармезану
- 1 середня цибулина
- 100 мл сухого білого вина
- 80 г вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець
для начинки, панірування і обсмажування:
- 400 г філе грудки цесарки
- 100 г моцарели
- 2 ст. л. вершкового масла
- листочки 3 гілочок базиліка
- 2-3 яйця
- мука
- панірувальні сухарі
- 1 л рослинного масла
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Цибулю дрібно наріжте. У каструлі з товстим дном обсмажте протягом 5 хвилин цибулю у вершковому маслі. Всипте рис і обсмажуйте 1 хвилину. Влийте вино, дайте вбратися. Крок 2 Влийте гарячий бульйон, доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, поки рис не розвариться, 30-35 хвилин. Якщо бульйон швидко вбереться, почніть підливати окріп. Крок 3 Всипте пармезан, сіль і перець, перемішайте. Викладіть рис на змащену маслом фольгу. Розрівняйте і остудіть. Крок 4 Дрібно наріжте м'ясо цесарки і моцарелу, базилік подрібніть, все змішайте з розтопленим маслом, сіллю і перцем. Крок 5 Змочуючи руки, кладіть на долоню 2 ст. л. рису, розрівнюйте в коржик. У центр кладіть трохи начинки, накривайте вільними краями і защипують. Ще раз змочивши руки, скатуйте рівний кульку і кладіть на чисту фольгу. Поставте кульки в холодильник на 30 хвилин. Крок 6 Нагрійте рослинне масло до 170 ° С. У 3 мисочки викладіть борошно, сухарі і злегка збиті яйця. Обвалюють кожен кульку в борошні, зайву стряхивайте; опускайте в яйця, дайте стекти зайвому; перекладайте в сухарі і обвалюють з усіх боків. Готові кульки повертайте на фольгу. Крок 7 Порціями обсмажуйте аранчіні у фритюрі до золотистого кольору. Виймайте шумівкою і кладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Подавайте гарячими. До речі
Ви можете використовувати не тільки арборио, але і будь-який інший сорт рису для різотто, скажімо, карнаролі або віалоне нано.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!