Інгредієнти
- 600 г філе стегенець цесарки
- 250 г готового листкового дріжджового тесту
- 10 великих печериць
- 1 стакан міцного бульйону з цесарки
- 1 стакан червоного сухого вина
- 4 цибулини шалот
- 1 середня головка часнику
- 1 гілочка розмарину
- 1 яйце цесарки
- 3 ст. л. оливкового масла і ще трохи для змащування сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 цесарки наріжте невеликими шматками, цибулю і чеснокізмельчіте, печериці почистіть і розріжте четвертинки. Приправте цесарку сіллю, пер-цем і частиною оливкового масла, обсмажте в глибокій сковороді з товстим дном на оливковій олії на середньому вогні до золотистого кольору. Шумівкою викладіть м'ясо цесарки на тарілку Крок 2 В тій же сковороді, де смажилося м'ясо цесарки, обсмажуйте цибулю і часник до золотистого кольору 10 хвилин. Потім додайте шампіньйони, листочки розмарину, сіль і перець, обсмажуйте ще 3-4 хвилини. Поверніть м'ясо в сковороду. Влийте вино і бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, тушкуйте 1 годину. Крок 3 Змастіть оливковою олією 4-6 глибоких порційних форм для запікання. Листкове тісто розрізати на 4-6 шматків, розкачайте так, щоб вони за розміром були трохи більше форм для запікання. Порівну розкладіть по формах вміст сковороди разом з соусом, накрийте тестом і ретельно «приклейте» краю тесту до зовнішнього краю форм. Крок 4 В центрі кожного пирога зробіть отвір для виходу пари, поверхня змастіть яйцем. Запікайте, поки тісто не пропечеться і не стане золотисто-рум'яним, приблизно 20 хвилин. Подавайте пироги гарячими. Господині на замітку
Тісто для такого пирога може бути не тільки листковим, але і пісочним або здобні дріжджовим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!