Страва, якою можна нагодувати велику дружню компанію, рідко є витонченою. Афеліа – саме одне з таких винятків. І якщо ви не куштували його, ви не бачили Кіпру.
ІНГРЕДІЄНТИ
- сіль
- 6 ст. л. оливкової олії
- 2 грейпфрути
- 1 кг свинячого філе
- 1 ч. л. рубаної зелені материнки
- оливки чорні без кісточок 1-2 ч. л. насіння коріандру
- кориця
- 200 г м’якого сиру
- 1 склянка червоного сухого вина
- 200 г помідорів
ПОКРЯКОВИЙ РЕЦЕПТ
М’ясо промити, нарізати великими кубиками. Приготувати маринад, змішавши вино, насіння коріандру та подрібнену корицю. Залити м’ясо маринадом і залишити щонайменше на 4 год., а краще на ніч. Витягти м’ясо з маринаду, викласти на паперовий рушник, дати стекти надлишкам маринаду. Маринад, що залишився, зберегти для подальшого використання. Крок 2 Олію розігріти в сотейнику, покласти туди шматочки замаринованого м’яса, підрум’янити до утворення золотистої скоринки. Злити із сотейника надлишки олії, залишивши в ньому м’ясо. Залити м’ясо маринадом, додати трохи води, щоб рідина повністю покривала м’ясо. Посолити, поперчити. Накрити кришкою та гасити 35–40 хв. на слабкому вогні, поки значна частина рідини не випарується, а соус не загусне. Розкласти м’ясо з соусом по тарілках. Подавати з кіпрським салатом із грейпфрута із сиром: викласти на блюдо тонкі кружечки грейпфрута, помідорів та кубики сиру так, щоб вони злегка накладалися один на одного. Зверху прикрасити оливками та заправити оливковою олією із зеленню.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!