Шоколадна помадка(шоколадна глазур). Як приготувати – 6 найкращих рецептів з фото

Шоколадну помадку використовують для випічки. Нею змащують торти, тістечка, пляцки, еклери, кекси, печиво та інші солодощі. Існує багато способів приготування шоколадної помадки. Я пропоную найкращі рецепти з фото шоколадної помадки, перевірені на власному досвіді, з описанням переваг та недоліків у порівнянні.

Рецепт 1. Шоколадна помадка з шоколаду та молока

Інгредієнти

Основні інгредієнти
Темний шоколад 200 г
Молоко 100 мл
Вершкове масло 50 г
Цукрова пудра 2 ст.л.
Ванільний екстракт 1/2 ч.л. (опціонально)

Як приготувати (покроковий рецепт)

  1. Підготуйте шоколад. Наріжте темний шоколад на дрібні шматочки, щоб він легше розтоплювався.
  2. Розтопіть шоколад з молоком. У каструлі на невеликому вогні нагрійте молоко, додаючи шоколад. Помішуйте, поки шоколад повністю не розтане і не з’єднається з молоком.
  3. Додайте вершкове масло. Додайте вершкове масло та цукрову пудру, продовжуючи помішувати, поки суміш не стане однорідною і блискучою. Якщо хочете додати ванільний аромат, додайте ванільний екстракт.
  4. Злегка охолодіть. Дайте помадці трохи охолонути, щоб вона стала густішою. Її можна використовувати як глазур для тортів, тістечок або подавати як соус до десертів.

Смачного! Шоколадна помадка — це ідеальний додаток до багатьох солодощів, який додасть вашому десерту насиченого шоколадного смаку.

Рецепт 2. Шоколадна помадка з шоколаду та масла

Інгредієнти

Основні інгредієнти
Темний шоколад 200 г
Вершкове масло 100 г
Цукрова пудра 2-3 ст.л.
Ванільний екстракт 1/2 ч.л. (опціонально)

Як приготувати (покроковий рецепт)

  1. Підготуйте шоколад. Поламайте шоколад на дрібні шматочки, щоб він швидше розтопився.
  2. Розтопіть шоколад з маслом. На водяній бані або на дуже маленькому вогні розтопіть шоколад разом з вершковим маслом. Постійно помішуйте, щоб уникнути підгоряння.
  3. Додайте цукрову пудру. Коли суміш стане однорідною, додайте цукрову пудру та, за бажанням, ванільний екстракт для аромату. Добре перемішайте.
  4. Охолодіть до бажаної консистенції. Дайте помадці трохи охолонути, щоб вона загусла. Її можна використовувати як глазур або поливку для тортів, капкейків, кексів чи інших десертів.

Смачного! Шоколадна помадка з масла ідеально доповнить будь-який десерт, надаючи йому насиченого шоколадного смаку і блискучої текстури.

Рецепт 3. Шоколадна помадка на сметані

Інгредієнти

Основні інгредієнти
Темний шоколад 150 г
Сметана (жирність 20% або більше) 100 г
Цукрова пудра 2-3 ст.л.
Ванільний екстракт 1/2 ч.л. (опціонально)

Як приготувати (покроковий рецепт)

  1. Підготуйте шоколад. Поламайте темний шоколад на дрібні шматочки, щоб він легше розтоплювався.
  2. Розтопіть шоколад. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Ретельно перемішайте до однорідності.
  3. З’єднайте сметану з цукровою пудрою. У мисці змішайте сметану та цукрову пудру, додайте ванільний екстракт для аромату, якщо використовуєте.
  4. Змішайте сметану з шоколадом. Обережно влийте розтоплений шоколад у сметанну суміш, постійно перемішуючи, щоб досягти гладкої текстури.
  5. Охолодіть. Дайте помадці трохи охолонути, щоб вона загусла до потрібної консистенції. Використовуйте як глазур для тортів, тістечок або інших десертів.

Смачного! Шоколадна помадка на сметані має ніжну текстуру і легкий вершковий смак, що чудово доповнює шоколадний аромат.

Рецепт 4. Шоколадна помадка на маргарині

Інгредієнти

Основні інгредієнти
Темний шоколад 150 г
Маргарин 100 г
Цукрова пудра 3 ст.л.
Какао-порошок 1-2 ст.л. (опціонально для більш насиченого смаку)
Ванільний екстракт 1/2 ч.л. (опціонально)

Як приготувати (покроковий рецепт)

  1. Розтопіть маргарин і шоколад. У невеликій каструлі на слабкому вогні розтопіть маргарин. Додайте подрібнений шоколад і постійно помішуйте, щоб уникнути підгоряння, поки суміш не стане однорідною.
  2. Додайте цукрову пудру та какао. Додайте цукрову пудру і какао-порошок (якщо використовуєте), добре перемішайте до гладкої консистенції. При бажанні додайте ванільний екстракт для аромату.
  3. Перемішайте до однорідності. Продовжуйте нагрівати суміш на слабкому вогні, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться і помадка не набуде блиску.
  4. Охолодіть. Дайте помадці трохи охолонути, щоб вона загусла. Використовуйте як глазур для тортів, капкейків або інших десертів.

Смачного! Шоколадна помадка на маргарині виходить ароматною і має насичений смак, ідеально підходить для домашніх десертів.

Рецепт 5. Швидка шоколадна помадка на воді.

Інгредієнти

Основні інгредієнти
Какао-порошок 4 ст.л.
Цукор 4 ст.л.
Вода 4 ст.л.
Ванільний екстракт 1/2 ч.л. (опціонально)

Як приготувати (покроковий рецепт)

  1. Змішайте сухі інгредієнти. У невеликій каструлі з’єднайте какао-порошок і цукор, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  2. Додайте воду. Додайте воду до сухої суміші та добре перемішайте, щоб інгредієнти з’єдналися.
  3. Готуйте помадку. Поставте каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до закипання. Варіть приблизно 1-2 хвилини, поки помадка не стане густішою.
  4. Додайте ваніль (опціонально). Зніміть помадку з вогню та додайте ванільний екстракт для аромату.
  5. Охолодіть. Дайте помадці трохи охолонути, щоб вона загусла до бажаної консистенції. Використовуйте як глазур для десертів або поливку для тортів.

Смачного! Ця швидка шоколадна помадка на воді — чудовий варіант для легких та швидких десертів без вершків чи масла.

Рецепт 6. Шоколадна помадка на желатині

Інгредієнти

Основні інгредієнти
Темний шоколад 100 г
Какао-порошок 2 ст.л.
Цукор 4 ст.л.
Вода 100 мл
Желатин (порошковий) 1 ч.л.
Ванільний екстракт 1/2 ч.л. (опціонально)

Як приготувати (покроковий рецепт)

  1. Підготуйте желатин. Залийте желатин 2-3 ст.л. води (з загальної кількості) і залиште на 5-10 хвилин для набухання.
  2. Змішайте інгредієнти. У невеликій каструлі з’єднайте решту води, цукор і какао-порошок. Поставте на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть суміш до закипання, щоб цукор повністю розчинився.
  3. Додайте шоколад. Додайте подрібнений шоколад до гарячої суміші та перемішуйте, поки шоколад повністю не розтане і маса не стане однорідною.
  4. Додайте желатин. Зніміть каструлю з вогню та додайте набряклий желатин. Перемішайте, поки желатин повністю не розчиниться. Якщо використовуєте ванільний екстракт, додайте його на цьому етапі.
  5. Охолодіть. Дайте помадці трохи охолонути, щоб вона загусла. Після охолодження вона стане гладкою та блискучою. Використовуйте як глазур для тортів, тістечок чи інших десертів.

Смачного! Шоколадна помадка з желатином забезпечить вашому десерту стійке та блискуче покриття.

Звичайно, існує ще багато рецептів шоколадної помадки для тортів. Чекою на Ваші перевірені рецепти. І сподіваюсь, що мої також комусь згодяться.

5/5 (1 Review)