М’ятний лікер

Інгредієнти:

м’ята свіжа 200 г
горілка 0,3 л
льодяники м’ятні 50 г
вода 0,5 л
цукор 0,5 скл.
лимонна кислота 1/4 ч.л.

 

Нарешті у мене вийшов справжній мятний лікер. Дуже смачний, ефектний і дуже м’ятний)))) Цей рецепт м’ятного лікеру  відрізняється від усіх інших рецептів лікерів, які я раніше бачила. Він насправді виходить з насиченим м’ятним смаком і ароматом, як кажуть, “холодок у роті” відчувається інтенсивно. Крім того, цей мятний лікер має гарний зелений колір, якого мені раніше не вдавалось досягти. Я пробувала робити лікер із свіжої м’яти, але він був чайного кольору і на смак нагадував лікувальну травяну настоянку…Куштувала домашній лікер із сушеної м’яти з лимоном. Він був досить смачний, нагадував цукерки “Дюшес”, але колір був жовтуватий. А цей рецепт виник у мене так спонтанно і несподівно, що я навіть і не сфотографувала процес приготування – думала, з цього все рівно нічого путнього не вийде. Та результат мене приємно порадував))) Такий домашній мятний лікер не соромно і на стіл для гостей подати!

Як приготувати

М’яту добре промити, обсушити. Відірвати листочки  від стебла. Покласти у скляну банку, залити горілкою, щільно закрити кришкою. Настоювати у холодильнику 7 днів. Настій відцідити через марлю, знову щільно закрити.

М’ятні цукерки викласти у глибоку посудину, залити кип’ятком, накрити кришкою та залишити на ніч. Я використовувала льодяникові карамельки “Рошен-евкаліпт-ментол”. Вранці додати туди цукор та поставити варити на маленькому вогні, помішуючи, поки цукерки повністю розчиняться, додати 1/4 ч.л. лимонної кислоти. Остудити. От і отримали насичено-м’ятний сироп для нашого лікеру. Додаємо настояну на м’яті горілку, перемішуємо, охолоджуємо і споживаємо вміру))

Смачного!

0/5 (0 Reviews)