Штрудель с яблоками. Мой идеальный рецепт.
Штрудель с яблоками

«Lo strudel», «štrudl», «štrudla» i «štrukli» - так австрийские соседи из Италии, Словении, Словакии и Чехии называют это сладкий чудо, сделанное из легкого теста с сочной начинкой. В настоящее время, слово «штрудель» ассоциируется со всемирно известным венским штруделем с яблоками. Сейчас вряд ли кто-то помнит, что эта вкусная выпечка, к распространению в Вене, прошла долгий путь в Османской империи и на Балканах. Многослойное тесто австрийского штруделя напоминает тесто для пахлавы с турецкой кухни. Старейший рецепт штруделя 1696 находится в Вене (Wiener Stadtbibliothek)

Готовят их в основном с яблочной начинкой или сливочным сыром (В Венгрии могут начинять штрудель вишнями, абрикосами и другими фруктами) и подают, посыпанным сахарной пудрой. Также, штрудель могут подавать с кусочком ванильного мороженого или политым ванильным соусом. Иногда этот изысканный десерт подается со взбитыми сливками. Вкусно как горячее, так и холодное.

Сьогодні я нарешті спробувала приготувати штрудель з яблуками, який ніяк не наважувалась зробити, після кількох невдалих спроб. Мій попередній штрудель швидше нагадував кашу незрозумілої консистенції. Тісто вийшло невдалим, зовсім не смачним. Тоді я подумала, що це надто складно…Якось спробувала дуже смачний штрудель в одній із місцевих кав’ярень. Коли спитала, як готують тісто, то відповіли, що це звичайне листове тісто з супермаркету. Можливо, це не поганий варіант. Але точно не для мене. «Як приготувати справжній яблучний штрудель? Такий же апетитний, як на фото в інтернеті». Ця думка не давала мені спокою. За рецептом штруделя я звернулась до австрійських кулінарних сайтів. Вирішила, що на батьківщині цього десерту, вже точно знайду для себе відповідь. Почитала, подивилась, спробувала. І ось він! Яблучний штрудель!. Смачний, апетитний, соковитий! Я не кажу, що це класичний штрудель, тому що дуже важко знайти єдиний рецепт. Це, напевне, як наш борщ. Скільки людей - стільки й рецептів. Мій ідеальний рецепт штруделя був створений в результаті численних, більш-менш успішних, експериментів. Хочу поділитись із Вами своїм досвідом.

тесто для штруделя
тесто для штруделя
1. Тісто для штруделя. Я пробувала робити кілька варіантів. В деяких рецептах присутній оцет, розпушувач, масло. Враховуючи всі «плюси» та «мінуси» рецептів штруделів, які я перевірила на висланому досвіді, вийшов наступний, на мій погляд, найкращий рецепт. 2 склянки муки, щіпка солі ,1 чайна ложка цукру ,1 столова ложка розм'якшеного вершкового масла, 2 столові ложки олії , 1 яйце, 1/3 скл теплої води. Насипаємо муку «гіркою». Додаємо сіль, цукор. Посередині робимо заглиблення. Вбиваємо туди яйце, додаємо олію. Замішуємо, додаючи теплу воду. Тісто повинно бути тугим. Треба добре його вимісити, доки не стане еластичним. Сформувати кулю, поставити у холодильник на 1 год. Таке тісто підходить як для солодкої, так і для соленої начинки. Також його можна заморозити, обгорнувши у харчову плівку.

  

начинка для штруделя
 
Штрудель с яблоками
 2. Начинка для штруделя. Вона може бути найрізноманітнішою. В основному, це яблука з ізюмом, горішками та корицею. Але, насправді, політ фантазії тут практично необмежений. Сучасні штруделі бувають і з морепродуктами, і з овочами, і з фруктами та ягодами, і з м’ясом, тощо. Ось начинка для штруделя, яка сподобалась мені найбільше.1 кг яблук, 0,5 скл цукру, 0,5 скл горіхів, кориця, цедра з лимона. Яблука почистити, порізати пластинками. Додати цукор, подрібнені грецькі горіхи, корицю, лимонну цедру. Якщо яблука дуже соковиті, додаємо 2-3 ст.л. панірувальних сухарів.

Тісто розкачуємо дуже тоненько. Від цього залежить наскільки вдалим вийде штрудель. В багатьох рецептах є рекомендації, щоб розкачувати тісто для штруделя на лляній тканині. Я не бачу в цьому змісту. Тільки якщо Ви робите дуже великий штрудель, що його важко закрутити і перемістити у форму руками. Далі змащуємо вершковим маслом. Викладаємо начинку. Я це зробила по всьому листу. Але є ще варіант викладання начинки однією смужкою, яку потрібно обгорнути тістом в кілька шарів. Та цей спосіб, на мій погляд, менш вдалий.Потім загинаємо краї, щоб начинка залишилась всередині. Так штрудель буде соковитим. Скручуємо в рулет. Кладемо у форму на пергаментний папір. Зверху змащуємо маслом. Випікаємо при температурі 200С 40 хв. Штрудель повинен трохи підрум’янитись. Витягаємо з духовки. Подаємо теплим, посипавши цукровою пудрою.

Я спробувала, Сподіваюся, що Ви теж! 

штрудель фото

Прикреплённый файл: штрудель з яблуками

16 Ноября, 2014  00:59 Просмотров: 2827 Печать

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

про сайт home-recipes.com.ua

Разработка сайтов МЕТО