Пряники – долари

Інгредієнти:

Тісто 
мед 2 ст.л.
цукор 1 скл.
маргарин 125 г
ванільний цукор 1 ч.л.
сметана 2 ст.л.
мука 2,5 скл.
яйця 1 шт.
порошок до печива 1 п.
какао 3 ст.л.
імбир сушений 1 ч.л.
кориця 1 ч.л.
цедра апельсину з 1/2 шт.
Глазур
білок 1 шт.
цукор-пудра  1 скл.
Для прикрашання
їстівні вафельні картинки 4 шт.
декор – гель
їстівні намистинки

Майстер-клас з розпису пряників. 

Ідея розпису імбирних пряників у вигляді коробки з доларами прийшла до мене давно. Колись я робила торт на День Народження для мужчини у вигляді валізи з доларами. Тому знала, що їстівні долари виглядають класно. От  у мене і з’явилась прекрасна нагода, зробити оригінальний подарунок для мужчини на День Народження. Я одразу ж придумала, що це будуть смачні розписні пряники, а саме – їстівні пачки доларів у істівній коробці. Оскільки, зараз всі говорять про долар, то це актуально, мабуть, як ніколи)) Зробити таку пачку-заначку досить просто. Треба тільки все гарно виміряти і точно відрізати. Не скажу, що тут у мене все ідеально. Наступного разу, сподіваюсь, буде краще.)) Буду рада, якщо маоя ідея пряників з фото комусь згодиться. Бо такі розписні пряники – оригінальний подарунок для чоловіка, напевне, будь-якого віку.

Як приготувати

Тісто для пряників. Я робила свої улюблені пряники зі сметаною. Рецепт тут

Глазур також робила своїм класичним способом. Рецепт глазурі тут.

Як прикрасити пряники

Розкачати тісто товщиною 5-7 мм. Відмалювати вафельний долар на папері. Вирізати. Цей шаблон прикласти до тіста, зробити відмітки, вирізати тісто ножем. Таким чином, отримуємо шматочки тіста, такого ж розміру, як наш істівний вафельний долар. Хочу наголосити, що тісто для “доларів” потрібно відмірювати якомога точніше, щоб потім все зійшлося. Після випікання готові пряники, поки ще гарячі, по всіх сторонах обрізати ножем. Щоб зробити кути більш гострими та рівними. Так само робимо і коробку. Вирізаємо шаблон для пряника-коробки, вимірявши 4 шт. доларів разом по довжині і ширіні. Але, врахуйте, що пряники під час випікання трохи піростуть+ шар глазурі. Тому збільшуємо цю довжину і ширину на 3 мм. Утвориться прямокутник – дно коробки. Тепер робимо борти коробки по довжині і ширині, висотою приблизно 2 см. Після випікання, ще теплі детелі приміряємо, якщо треба – обрізаємо.

Готові деталі коробки з’єднуємо білковою глазур’ю. Залишаємо підсохнути. Наносимо глазур ще раз “по швах” та на дно коробки. Робимо візерунки по боках. Знову залишаємо все добре підсохнути.

Пряники для доларів покриваємо білою глазур’ю. Зверху – товстий шар, щоб поверхня була гладкою, коли засохне. По бокам – тоненько, з допомогою пензлика, щоб утворились розводи, схожі на краї купюр.

Коли глазур добре висохне, “наклеюємо” вафельні долари на пряники. Для цього рівномірно наносимо тоненьким шаром на поверхню пряника з глазур’ю декор-гель для вафельних картинок. Я користуюсь домашнім декор-гелем (рецепт тут). Накладаємо картинку на шар гелю, легенько розладжуємо руками. Залишаємо підсохнути.

Все, пряники-долари готові. Залишилось тільки поскладати їх у нашу коробку та упакувати.

0/5 (0 Reviews)