Великодня заварна паска
паска
Інгредієнти:
молоко1,5 скл.
дріжджі50 г
яйця4 шт.
цукор1 скл.
масло100 г
мука3,5 скл.
ванільний цук.15 г

Хоча в нас піст лише почався, але католицька паска вже зовсім скоро. Тому напередодні цього свята, я вирішила спекти особливу паску на заварному тісті. Рецепт паски із Закарпаття, ним поділилась моя студентська подруга. Яку ж смачну пасху вона привозила щороку після Великодня : пухкеньку, здобну! От я і зацікавилась цим рецептом, бо раніше не пробувала випічки на заварному дріжджовому тісті. По цьому рецепту паски вдались з першого разу, виходить 4 великі паски, діаметром 17 см, високі, гарні та запашні. Тісто надзвичайне, дуже ніжне та пухке! Тому рекомендую приготувати цю домашню заварну паску.

Як приготувати

1. 50 г свіжих дріжджів розчинити у 0,5 скл молока+1 ст.л.цукру. Поставити у тепле місце на 10-15 хв, щоб дріжджі забродили і появилась пінка з бульбашками. 

2. 1 скл. молока закип"ятити, додати 50 г муки та швиденько перемішати, щоб утворилася однорідна густа маса. Залишити, щоб вистигала. 

3. Тим часом, збиваємо 4 жовтки та 2 білки(ще 2 білки залишаємо для лазурі) з 1 скл. цукру+ 15 г ванільного цукру до утворення пишної маси. Змішуємо готову опару з дріжджів та яєчну суміш. Я використовую міксер, але можна просто перемішати все вінчиком. 

4. До яєчно-дріжджової суміші додаємо заварну масу, розтоплене масло, перемішуємо, додаємо решту муки, замішуючи тісто. Довго місити його не обов"язково. Потрібно тільки, щоб усі компоненти добре з"єднались. В цей момент можна додати 100 г ізюму(кураги чи цукатів) за смаком. Я вирішила зробити класичну паску, тому нічого не додавала.

5. Тісто виходить липке. Змащуємо руки олією та викладаємо все тісто у целовановий кульок та щільно зав"язуємо. Кульок беремо великий, так як тісто добре підростає. Отже, залишаємо тісто в кульку в теплому місці на 1-1,5 год. На фото видно, як тісто збільшилось в об"ємі та в ньому з"явились бульбашки.

6. Коли тісто готове, обминаємо його (руки змащуємо олією). Викладаємо у змащені маслом форми для пасок, наповнюючи лише на 1/3 форми. Залишаємо ще на 20-30 хв, щоб паски підросли. Змащуємо жовтком та випікаємо у розіргітій до 200 гард. духовці 20 хв, потім зменшуємо температуру до 180град.  та випікаємо ще 10-20 хв, залежно від розміру форми.

7. Готові паски виймаємо з форми, за бажанням прикрашаємо білковою галзур"ю: 2 білки збити з 1 скл. цукру- пудри, 2 ст. л. крохмалю.

Смачного! З Великоднем усіх!

паска рецепт
великодня паска

Пошук за інгредієнтами
25 Березня, 2016  05:23
Переглядів: 3329
Рейтинг: 110 / 476 ( Добре )

Схожі рецепти

4 Березня, 2016
Панеттоне рецепт

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 72
Ботів: 3
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO