Варення з рози

Інгредієнти:

квітки рози  20-25 шт.
цукор 2 скл.
лимонна кислота  1/4 ч.л.

Для мене варення з роз  – це найкраще варення в світі!)))) І смак, і колір, і запах – неперевершений! Варення з рози має густу консистенцію, тому ідеально підходить до пампушок та завиванців, які я готую на Різдво. Також, таким варенням добре прослоювати пляцки, бісквіти, додавати до пиріжків, булочок та  рулетів, чи просто споживати до чаю. Рецепт варення з рози дуже простий та швидкий. Так готує моя бабуся. Це варення добре зберігається на зиму. Рекомендую!

Як приготувати

Відірвати листочки квітки, добре промити, обсушити, засипати їх цукром. Помістити у блендер, змолоти до однорідності.(моя бабуся перетирає макогоном в макітрі) Додати лимонної кислоти. Поставити на вогонь, кип’ятити 3 -5 хв. Зібрати шум. Гарячим залити в банку, накрити капроновою кришкою. Зберігати у темному прохолодному місці.

0/5 (0 Reviews)