Варення з абрикосів дольками
варення з абрикосів дольками
Інгредієнти:
абрикоси 2 кг
цукор1 кг
лимонна кислота 1/4 ч.л.

Абрикоси дуже добре підходять для приготування варення та джемів. Я люблю варення з абрикос половинками. Таке варення використовую в основному як соус для млинців, налисників, оладок, сирників. Також додаю його до домашнього йогурта. А самі половинки абрикосів з варення - до пляцків чи іншої солодкої випічки. Варення з абрикосів у мене виходить не густе, але дуже смачне, ароматне, відчуваєтьсяя смак свіжих абрикосів. Рецепт простий, превірений роками) Спробуйте!

 

 

 

Як приготувати

Для початку, хочу зауважити, що смак варення залежить від самих абрикосів. Для варення краще брати дрібніші абрикоси червонуватого кольору та добре достиглі. Тоді варення вийде дуже смачним, запашним та матиме яскраво-оранжевий колір. Зелені неспілі абрикоси можуть дати гіркоту та бути твердуватими. Блідо-жовті абрикоси зазвичай розварюються, тому варення дольками не вийде. Також, дрібні сорти абрикос краще зберігають аромат в банці.

Отже, беремо 2 кг абрикосів, миємо, відділяємо кісточки. Засипаємо цукром та залишаємо на 2-3 год, щоб абрикоси пустили сік. Далі додаємо 1/4 ч.л. лимонної кислоти, перемішуємо та ставимо на маленький вогонь. Кип'ятити 5 хв, помішуючи. Зняти піну та залишити наше варення до повного вистигання (я залишаю на ніч). Далі так само варимо ще раз 5 хв. Набираємо гаряче варння в стрилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками. Кутати не потрібно.

Варення на зиму готове! Смачного!

варення з абрикосів

Пошук за інгредієнтами
27 Липня, 2015  23:13
Переглядів: 8721
Рейтинг: 134 / 492 ( Добре )

Схожі рецепти

7 Червня, 2015
Варення з рози

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 52
Ботів: 3
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO