Тигровий кекс

Інгредієнти:

яйця  3 шт.
цукор 1 скл.
сметана 5 ст.л.
мука 1,5 скл.
маргарин 125 г
порошок до печива  2 ч.л.
какао 2 ст.л.
кисіль апельсиновий 40 г
какао 2 ст.л.
цедра апельсинова з 0,5 шт.

Тигровий кекс виглядає оригінально, цікаво та яскраво. Привертає до себе увагу навіть серед великого різноманіття святкової випічки. Цей домашній кекс не тільки гарний, але й дуже смачний. Пісочний, крихкий та ароматний, завдяки апельсиновій цедрі і какао. Рецепт кекса на сметані простий. Ви неодмінно приємно здивуєте близьких чи гостей таким тигровим кексом.

Як приготувати

Яйця збити з цукром, поки цукор розтане (5хв). Додати м’який маргарин, порізаний на шматочки, збити. Додати сметану, муку + порошок до печива, збити. В окрему посуду відділити 1/3 частину тіста. Додати до неї 2 ст.л. какао, розмішати. До тіста, що залишилося, додати 1 п. апельсинового киселю та цедру з 0,5 апельсина. Ретельно перемішати. Форму застелити пергаментом. Викладати тісто, змочивши ложку холодною водою, щоб не прилипало. Щоб вийшов “тигровий” візерунок, спочатку викладаємо світле тісто, розрівнюємо. На світле тісто чайною ложкою викладаємо по центру тонку полоску тіста з какао, розрівнюємо. На нього – знову апельсинове тісто. Далі по боках вздовж форми викладаємо дві вузькі полоски коричневого тіста. На них – знову апельсинове. Так чергуємо поздовжні темні смуги кілька разів, поки вистачить тіста. Можна просто викласти коричневе тісто чайною ложкою на світле тісто. Це буде ще швидше і вийде просто двоколірний кекс.

0/5 (0 Reviews)