Смачний пляцок «Фрутта»
Смачний пляцок «Фрутта»
Інгредієнти:
Апельсиновий бісквіт
яйця5 шт
цукор1 скл.
вода10 ст.л.
мука1,5 скл
амоній харчовий1 ч.л.
молоко1 ст.л.
апельсинова цедраз 1 шт.
Пісочні трубочки
маргарин0,5 п.
мука2 скл
сметана3 ст.л.
сода0,5 ч.л.
майонез1 ст.л.
вишні у влас. соку1 скл
горіхи грецькі0,5 скл
 Сметанковий крем
вишневий пудинг1 п.
молоко0,5 л
цукор4 ст.л
сметана0,7 л
цукор-пудра4 ст.л

Смачний пляцок «Фрутта». Рецепт з фото

На свято Миколая пекла новий пляцок з вишнями. Ароматний та ніжний, дуже м’якенький. Рецепт придумала сама. Поєднала апельсиновий бісквіт, пісочні трубочки з вишнями і горіхами, ніжний рожевий сметанковий крем. Вдався дуже смачний пляцок. Трубочки нагадують печиво «Фрутта». Тому у цього пляцка така назва. Сподіваюсь, комусь згодиться мій новий рецепт

Як приготувати

Апельсиновий бісквіт. Білки збити до піни. Поступово додати цукор, збиваючи. Жовтки збити з водою. З’єднати з білками. Додати муку та амоній, розчинений у 1 ст.л. молока. Розмішати на низьких обертах міксера. Додати апельсинову цедру. Легенько перемішати. Вилити у форму, застелену пергаментом. Випікати при 200 град 40 хв. Остудити.  Розрізати горизонтально пополам.

Пісочні трубочки з вишнями. Маргарин посікти з мукою. Додати майонез і сметану, соду погашену оцтом. Замісити еластичне жирне тісто. Розділити його на 5 частин. Поставити в морозилку на 40 хв. Вишні процідити від соку. Розкачувати кожну частину тіста смужкою, викладати вишні та різані грецькі горіхи. Сформувати трубочку, як на фото. Всі трубочки випікати разом при температурі 200 град. 30 хвилин.

Крем . Зварити вишневий пудинг. Для цього від 0,5 л молока відлити півсклянки. У цих півсклянки розчинити пудинг. До решти молока додати цукор та довести до кипіння. Коли закипить, тонкою цівкою влити розчинений пудинг, безперервно помішуючи до загустіння. Остудити.

Домашню сметану збити з цукром-пудрою, поки загусне. Потім по ложці додати охолоджений пудинг, продовжуючи збивати до однорідності.

Збираємо пляцок. Апельсиновий бісквіт – крем – трубочки – крем – апельсиновий бісквіт – ¼ частина крему.

Одну частину бісквіту змастити кремом. На неї щільно одна біля одної викласти трубочки. Другу частину бісквіту змастити кремом(трішки крему залишити ще для верху пляцка). Накрити трубочки бісквітом, тією стороною, що змащена кремом. Тобто крем потрібно наносити не на трубочки, а на бісквіт, а тоді з’єднувати. Злегка притиснути, щоб зафіксувати. Зверху пляцок змастити кремом, посипати горішками, прикрасити за бажанням. Залишити пропитатись на кілька гадин. Смачного!

Смачний пляцок «Фрутта»
Смачний пляцок «Фрутта»
Смачний пляцок «Фрутта»

19 Грудня, 2014  20:49
Переглядів: 11188
Рейтинг: 127 / 512 ( Добре )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 2

Автор: галка | 10 Січень, 2016  17:02


Пекла на свята цей пляцок - дуже смачний, освіжаючий і фруктовий. Тільки крем зробила трохи інший, бо не мала вишневого пудингу. Я заварила 1  ложку з гіркою крохмалю на 1,5 скл вишневого соку, який залишився від вишень, додавши кілька ложок цукру. Потім збила це із 350 г масла - вийшов смачний вишневий крем і ще й без штучних ароматизаторів і барвників.
Автор: Olenka | 10 Січень, 2016  18:14


Класний рецепт крему! Ще й економніше виходить. Дякую! Буду мати на увазі!!!

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Скільки днів у році (невисокосному), цифрами?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 93
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO