Сирник з халвою

Інгредієнти:

Тісто
мука 2,5 скл.
маргарин 100 г
яйця 2 шт.
кефір 4 ст.л.
цукор 0,5 скл
порошок до печива 1 ч.л.
Сир
творог домашній 1,5 кг
цукор 1 скл.
яйця 3 шт.
молоко 0,5 скл.
пудинг ванільний 2 уп.
халва 150 г
Помадка  з халви
халва 200 г
сметана 100 г
насіння соняшника 50 г

Рецепт сирника з халвою давно у мене записаний. Все чекала нагоди, щоб спекти цей смачний пляцок. На кожне свято стараюсь спекти новий пляцок. Цікаво спробувати нові рецепти пляцків, зокрема сирник.  І от на Пасха все ж таки зробила сирник з халвою. Дуже смачний  і м”якенький він вийшов. Сир – так і тане в роті. Поєднання сиру з халвою і насінням соняшника – дуже вдале та оригінальне. Тому рекомендую всім  цей новий рецепт пляцка.

Як приготувати

Тісто. Маргарин посікти з мукою + порошок до печива. Додати цукор, кефір, яйця та замісити тісто. Залишити у холодильнику на 2 год. Викласти тісто у застелену пергаментом форму, зробити високі “бортики”. На тісто викласти 200 г халви, порізану невеликими шматочками. (У мене на відео, халва викладена вже на сирну масу, це я просто забула, хоча так теж можна).

Сир. Сир перемолоти з допомогою м”ясорубки чи блендера. Дадати всі інші інгредієнти, перемішати та збити міксером чи блендером до утворення пишної, однорідної маси.

Сирну масу викласти на тісто з халвою, рівномірно розподілити.

Випікати сирник у розігрітій духовці, при температурі 200 град. приблизно 1 годину. Вийняти з духовки, залишити вистигати у формі. Охолоджений пляцок вийняти з форми. Полити помадкою з халви.

Помадка з халви.

200 г халви розім”яти виделкою, додати 100 г сметани, перемішати та варити 10 хв на маленькому вогні, постійно помішуючи. Гарячою помадкою полити сирник, посипати смаженим насінням соняшника – 50 г.

5/5 (1 Review)