Сирник “Сльози Ангела”

Інгредієнти:

Тісто
маргарин  150 г
мука 2 скл.
цукор 100 г
яйця 1 шт.
жовтки 2 шт.
порошок до печива 2 ч.л.
Сирна маса
сир(творог) 1 кг
цукор 1 скл.
яйця 2 шт.
жовтки 4 шт.
олія 4 ст.л.
молоко 0,5 л
ванільний пудинг 1 п.
Білкова маса
білки 6 шт.
цукор 1 скл.

Цей смачний сирник на Західній Україні називають по різному : “Сльози Ангела”, “Золота Роса”, “Сльози Валенсії”… І назви ці він має завдяки золотистим краплинкам, які з’являються зверху сирника після випікання. Це дійсно неймовірно красиво та ефектно, що надає цьому сирнику особливу “родзинку”.Такого цікавого і водночас простого рецепта пляцка я ще не зустрічала. Сирник справді надзвичайний! Дуже смачний, м’якенький, ніжний- ну просто тане в роті. Я давно вже хотіла зробити цей новий пляцок. Читала багато різних рецептів приготування та відгуків про нього. Багато хто каже,що ці самі довгожданні “сльози” так і не з’являються. Але, за цим рецептом, у мене все вдалось з першого разу. Тому рекомендую його і Вам!

Як приготувати

Тісто. Розтоплений маргарин, цукор, яйце і жовтки збити до однорідності. Додати муку+порошок до печива, замісити досить густе тісто. Форму застелити пергаментом та викласти тісто. Розподілити руками. Зробити високі бортики( приблизно 3 см).

Сирна маса. Творог, яйця, жовтки, цукор – збити в чаші блендера(або змолоти творог на м’ясорубці і збити міксером з цукром, яйцями і жовтками). Чим одноріднішою та краще збитою буде ця маса – тим ніжнішим буде сирник. Вкінці додаємо 4 ст.л. олії, перемішуємо. Ванільний пудинг розвести в 0,5л холодного молока та влити у сирну масу. збити міксером. Маса стане рідкою. Виливаємо її на тісто. Випікаємо при температурі 180 град  1 год. Виймаємо з духовки, викладаємо на гарячу сирну масу білки, збиті з цукром до піни. Розподіляємо, робимо легкі, не глибокі, “розводи”виделкою по всій поверхні білкової маси. Ставимо ще на 15-20 хв у духовку, щоб білки підрум’янились. Виймаємо з духовки, ставимо у формі у холодне місце до повного вистигання. Перші краплі з’являються приблизно через 3-6 год. А повністю поверхня сирника “Сльози Ангела” покривається краплинками через 10-12 год у холодильнику. Саме тоді його і найкраще споживати. Тобто, потрібно дати пляцку настоятися. З цієї порції виходить досить високий сирник на форму розміром 25*36 см

Смачного! І гарних Вам нових пляцків!

4.1/5 (8 Reviews)