Сирник “Секрет Черниць”

Інгредієнти:

Тісто 1
м’кий маргарин 200 г
цукор-пудра 1 скл.
жовтки 8 шт.
мука 150 г
розпушувач 1 ч.л.
Тісто 2
маргарин 200 г
цукор 100 г
жовтки 3 шт.
мука 300 г
розпушувач 1 ч.л.
какао 2 ч.л.
 Заварний крем
вишневий пудинг 1 п
молоко 0,5 л
цукор 5 ст.л.
масло 250 г
 Сирна маса
творог 1,2 кг
цукор 300 г
маргарин 100 г
ванільний пудинг 2 п.
розпушувач 1 ч.л.
білки 12 шт

Пекла на Різдво новий пляцок – сирник з цікавою назвою “Секрет Черниць”. Чесно кажучи, я не уявляю, чому він так називається))) Але, Ви вже мабуть помітили, що львівські пляцки часто мають дивні назви. Рецепт дізналась від своєї родички – весільної господині. Цьоо року вона мені дала багато нових рецептів пляцків, за що ВЕЛИКЕ спасибі Вам, пані Марія! Цей пляцок, можна сказати, ідеальний. Високий, гарний, багатий, тісто пухке, сир м’який, чудово нарізався, і дуже- дуже смачний! Для любителів смачних сирників – це справжня знахідка. Правда, треба трохи з ним “повозиитись”. Але, повірте, воно того варте! Рекомендую і Вам спробувати цей новий пляцок “Секрети черниць”!

Як приготувати

Тісто 1. 150 г м’якого маргарину збити з 1 скл. цукру-пудри. По одному додати 8 жовтків, збиваючи. Вкінці додати 150 г муки + 1ч.л. розпушувача. Тісто вийде рідкувате. Викласти у форму, застелену пергаментом. Пекти 350 хв. при температурі 190 град. Вийняти з форми. Остудити.

Тісто 2. Збити 200 г маргарину з 100 г цукру. По одному додати 3 яєчні жовтки, збиваючи. Додати 300 г муки + 1 ч.л. розпушувача. Змісити тісто. Розділити на дві частини. Одну поставити у холодильник на 30 хв. До іншої додати 2 ч.л. какао, добре вимісити. Поставити у морозилку на 30-40 хв.

Сирна маса. 1,2 кг сиру + 300 г цукру + 100 г мякого маргарину + 2 ванільних пудинги + 1ч.л. розпушувача, збити блендером (чи в комбайні, чи змолоти сир на м’ясорубці і тоді міксером). Потім збити 12 білків у піну, додати до сиру, обережно перемішавши.

Світле тісто 2 викласти у форму, застелену пергаментом. Поставити у духовку на 5 хв, темп. 190 град, щоб трохи пропеклося. Тоді викласти сирну масу. Зверху потерти на крупній терці темне тісто 2. Лекго перемішати з сирною масою, за допомогою виделки. Випікати при температурі 180 град 1 годину. Охолодити у формі.

Крем. Зварити 1 вишневий пудинг на 0,5 л молока + 5 ст.л. цукру, згідно рецепту на упаковці( також рецепт тут). 250 г м’якого масла збити з охолодженим пудингом.

Збираємо пляцок. Корж сиром – крем – корж з тіста 1. Зверху полити шоколадною помадкою( рецепт тут)

Смачного!

0/5 (0 Reviews)