Салат торт з печінки

Інгредієнти:

печінка 300 г
яйця 4 шт.
помідор 1 шт.
сир-косичка 100 г
кукурудза 100 г
оливкова олія 20 мл
соєвий соус 10 мл
майонез 600 г
хліб 9 скибок
зелена цибуля
помідори черрі

Ось святковий салат торт з печінки та хліба. Яскравий, багатий та ефектний. Гості будуть здивовані, коли побачать такий цікавий торт. Але ще більше вони здивуються, коли скуштують це диво. Надзвичайно смачний салат! Ніжний та ароматний… Коржі з білого хліба добре пропитуються соусом та печінковою начинкою, кукурудза надає ніжного смаку, шматочки помідорів – соковитість, а зелень додає ароматності та свіжості. Сама ідея подачі салату у вигляді торта мені дуже сподобалась. Він вийшов великий та ситний, добре ріжеться. Ще одним “плюсом” є те, що салат-торт потрібно приготувати напередодні, від цього він стане тільки кращим!

Як приготувати

Спочатку готуємо начинку з печінки. Для цього відварену печінку та яйця натерти на грубій терці. Дрібно порізати сир-косичку (шматочок залишити для прикрашання салату). Додати сир до печінки, та заправити майонезом. Я використала для цього 200 г майонезу, можливо Вам знадобиться трішки більше чи менше, щоб маса була густою, але не сухою. Наголошую, що солити нічого не треба! Сир косичка досить солений і замінює сіль у салаті.

У відео рецепті салату показано, як потрібно викладати всі шари торта та в якій послідовності їх чергувати

Тепер викладаємо нижній шар нашого торта – хліб. Змащуємо кожен шар хліба соусом з оливкової олії та соєвого соусу.  На хліб виклададємо начинку з печінки. Потім викладаємо кукурудзу,змащуємо майонезом. І знову хліб – соус – печінкова маса. Далі кладемо шматочки помідора – майонез. Верхній шар – хліб, змащений соусом. Добре обмащуємо боки та верх салату майонезом. Обов”язково залишаємо пропитатись, бажано на ніч. Не забуваємо, що це торт))) 

Залишилось прикрасити цей смачний салат. Збоку прикріплюємо шматочки цибулі. Зверху я поклала помідори черрі, кукурудзу та сир. 

Смачного!

0/5 (0 Reviews)