Рецепт закуски з печінки

Інгредієнти:

куряча печінка  0,5 кг
цибуля 2 шт.
сметана 2 ст.л.
масло 100 г
насіння соняшника 100 г
олія 2-3 ст.л.
сіль за смаком
спеції за смаком

На святковий стіл мені завжди хочеться приготувати особливу закуску. З великої кількості рецептів закусок я стараюсь вибрати щось нове та цікаве. Цього разу приготувала холодну закуску з печінки, якою була дуже задоволена. Вона смачна та оригінальна. Насіння соняшника добре поєднується з ніжною печінковою масою. Така святкова закуска добре підходить на День Народження чи інші свтякування. Рецепт простий – рекомендую!

Як приготувати

Печінку промити, відділити плівку та залози, порізати невеликими шматочками. Цибулю порізати півкільцями. На сковороду налити трохи оліїї та посмажити цибулю 2-3 хв, додати печінку, посолити-поперчити та смажити все разом, помішуючи ще 10 хв. Додати сметану, перемішати та тушкувати ще 5-10 хв., щоб сметана трохи википіла. Готову тушену печінку разом з соусом змолоти блендером, додати м’яке масло та ще раз все збити блендером. Поставити у холодильник, щоб трохи застигло.

Окремо посмажити соняшникове насіння, злегка подрібнити його. З печінкової маси формувати невеликі кульки та панірувати у насінні. Залишити готову закуску у холодильнику ще на деякий час, до повного застигання.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)