Рецепт пляцка "Хрещатий Яр"
рецепт пляцка "Хрещатий Яр"
Інгредієнти:
Світлі коржі
борошно2,5 скл.
маргарин250 г
жовтки4 шт.
сметана2 ст.л.
Безе
білки4 шт.
цукор150 г
горіхи2 скл.
Темні коржі
маргарин250 г
цукор1 скл.
яйця3 шт.
сметана3 ст.л.
борошно1 скл.
розпушувач 2 ч.л.
какао2 ст.л.
Сметанний крем
сметана800 г
цукор1,5 скл.
ванільний цукор12 г
загущувач сметани2 п.
Крем зі згущенкою
масло300 г 
згущене молоко250 г
горілка2 ст.л.
Глазур
шоколад100 г
молоко2 ст.л.

Ось ще один з моїх улюблених пляцків - це пляцок "Хрещатий Яр". Він насправді шикарний! Дуже смачний! Ніжні шоколадні коржі, пропитані сметанним кремом та хрустка слойка з безе, горішками та кремом зі згущенки. Смакота неймовірна! Печу його вже багато років і завжди в захваті від цього рецепта. Все дуже вдало виходить. І хоч набір продуктів досить великий, але і пляцок виходить великий та високий. Процес приготування такого торта досить трудоємкий, але пляцок "Хрещатий Яр" цього вартий! А Ви, господиньки пекли такий пляцок?Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепту.

Як приготувати

Світлі коржі. 250 г маргарину посікти з 2,5 скл. борошнаю Додати 4 жовтки та 2 ст.л. сметани, замісити тісто. Розділити його на 4 частини та покласти в холодильник.

Безе. 4 білки збити з 150 г цукру в густу піну. Поділити на 4 частини.

Світле тісто розкачати та викласти у форму, змастити 1/4 ч. білків, посипати 0,5 скл. горіхів. Випікати при температурі 160-170 град. 1 год  і 20-30хв. Спекти таких 4 коржі.

Темні коржі. 250 г маргарину розтерти з 1 скл. цукру.  Додати 3 яйця, збити. Додати 3 ст.л. сметани, 1 скл. борошна та 2 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. темного какао. Замісити тісто. З темного тіста спекти 2 коржі. Випікати при температурі 200 град 45 хв.

Сметанний крем. Сметану збити з цукром, ванільним цукром та загущувачем.

Крем зі згущенкою. 300 г м"якого масла збити з 250 г вареного згущеного молока. Додати 2 ст.л. горілки, збити.

Збираємо пляцок. Темний корж - 1/3 сметанного крему - світлий корж білками вверх - 1/2 крему зі згущенкою - світльй корж білками вниз - 1/3 сметанного крему - світлий корж білками вверх - 1/2 крему зі згущенкою - світлий корж білками вниз - 1/3 сметанного крему - темний корж - шоколадна помадка.

торт крещатый яр
торт хрещатий яр
пляцки рецепти

Пошук за інгредієнтами
20 Січень, 2019  18:45
Переглядів: 7753
Рейтинг: 128 / 633 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 1

Автор: Galinka | 24 Лютий, 2019  13:14


Скажіть, будь-ласка, до білих коржів розпушувач не потрібно?

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 29
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO