Рецепт паски на йогурті
рецепт паски
Інгредієнти:
Тісто для паски
молоко1 скл.
дріжджі свіжі50 г
цукор0,5 скл.+1ст.л.
сільщіпка
йогурт0,5 л
мука7,5 скл.
жовтки5 шт.
ванільний цукор12 г
олія3 ст.л.
Білкова глазур
білок1 шт.
цукор-пудра1 скл.
харчові барвники2 шт.

Минулого року випробувала для себе новий рецепт паски на йогурті. Хоча мені більш звична безопарна паска на молоці, але, мушу визнати, що рецепт паски на йогурті вартий уваги. І я впевнена, багатьом господиням він сподобається більше. Тісто для паски готується на опарі. Але досить швидко. Не вимагає багато зусиль для приготування. Добре підростає. Паска виходить пухка і запашна. Виходить піддатливе дріжджове тісто для паски, а можливо і для іншої дріжджової випічки. Таку пасочку можна прикрашати тістом, пасхальними прикрасами з мастіки чи білковою глазурь'ю, як у мене на фото. Рекомендую спробувати цей рецепт і урізноманітнити свій Великодній стіл гарною паскою на йогурті.

Як приготувати

Готуємо опару для паски. 1 скл. молока підігріти до температури приблизно 40 град. Додати 1 ст.л. цукру та щіпку солі, розмішати, поки розчиниться. Додати 2 ст. л. муки, перемішати. Накрити серветкою та залишити у теплому місці на 30-40 хв (Я ставила мисочку з опарою на батарею). На поверхні з'являться великі бульбашки. 

Окремо готуємо тісто для паски. Для цього 0,5 л. йогурту (бажано домашнього без наповнювачів) підігріти до кімнатної температури. Додати 0,5 скл. цукру, 1п. ванільного цукру, 5 жовтків та 3 ст.л. олії. Ретельно перемішати все вінчиком. Додати 2,5 скл. муки, замісити не дуже густе тісто. Додати готову опару. Ще раз все добре вимісити. Я зробила це з допомогою міксера.На цьому етапі можна додати ізюм, лимонну цедру, цукати  чи будь-який інший наповнювач за бажанням. Додати ще 3 скл. муки та вимісити тісто до об'єднання компонентів. Довго місити не потрібно - 5 хв. Залишити тісто підходити у теплому місці на 1 год. Готове тісто набираємо у форми для пасок. Щоб не "забивати" тісто мукою, змащуємо руки олією. Запонюємо не більше 1/3 форми. Залишаємо підростати у формах 30-40 хв. Зверху паски змастити жовтком кімнатної температури. Випікати у розігрітій до 190 град духовці. Час випікання маленької паски приблизно 40 хв, великої - 1 год 10 хв. Готовіність перевіряємо, ввіткнувши дерев'яну паличку. Якщо паличка суха і тісто до неї не прилипає - паска готова.

Як прикрасити паску

Білкова глазур для паски. 1 білок + 1 скл. цукрової пудри перемішати вінчиком до однорідності. Збити міксером до білого. Чим довше збиваєте - тим густішою стає глазур. Готовою глазур'ю змастити паску заерху. Залишити підсихати. Я вирішила прикрасити паску у стилі вишиванки в ораннжево-салатовому кольорі. Для цього поділила глазур, що залишилась на дві частини. У 2 ст. л. води розвела сухий порошковий барвник зеленого і так само оранжевого кольору. Кілька рапель барвника додала до білкової глвзурі. Перемішала. У твердому целофановому кульку в кутику зробила маленький отвір зубочисткою. Набрала в кульок глазур, зав'язала резинкою. І нанесла орнамент маленькими крапочками, як на фото.

Смачної паски! З Великоднем Вас!

тісто для паски
глазур для паски
як прикрасити паску
паска фото
паска в україні

Пошук за інгредієнтами
молоко, цукор, яйця, мука, йогурт, паска,
30 Березня, 2015  20:30
Переглядів: 1656
Рейтинг: 88 / 405 ( Відмінно )

Схожі рецепти

4 Березня, 2016
Панеттоне рецепт

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 14
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO