Рецепт хачапурі з м’ясом

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 250 г
кефір 1 скл.
яйця 2 шт
дріжджі 50 г
цукор 1 ст.л.
сіль 1 ч.л.
мука ~4 скл.
Начинка
фарш 500 г
цибля 1 шт.
сіль
перець

Рецептом хачапурі в духовці зі мною поділилась сусідка. З цього часу пекла їх вже кілька разів – виходить дуже смачно!!! Тісто для хачапурі – супер! Слойоне, м”кеньке, з хрусткою скоринккю… Просто тане в роті! Робила хачапурі з м”ясом і з сиром. Ці начинки найкраще підходять. Також, мушу зазначити, що хачапурі легко приготувати. Обов”язково спробуйте!

 

 

 

Як приготувати

Маргарин розтопити до рідкого стану. Трохи остудити, щоб не булв гарячим. Розчинити у ньому дріжджі. Додати кефір, перемішати. Додати цукор, сіль, яйця, перемішати все вінчиком. Додати муки, скільки забере, приблизно 4 скл. Тісто має бути досить густе, але не тверде. Залишаємо його на 1 году теплому місці. 

Начинка для хачапурі. У м”ясний фарш додаємо дрібно порізану(або потерту) цибулю, сіль, перець, спеції за бажанням. Все ретельно пермішуємо. На ц порцію тіста я використала 500 г фаршу.

Тісто розкачуємо шаром приблизно 0,5 – 0,7см. Ножем ріжемо на квадратики приблизно 10*10 см. По центру викладаємо начинку. Краї зліплюємо між собою до середини так, щоб залишився невеликий отвір. Викладаємо хачапурі у змащену форму, залишаємо ще на 30 хв. Змащуємо жовтком. Можна посипати кунжутом або насінням льону.

Випікаємо хачапурі при температурі 200 град 30-40 хв до золотистого кольору. 

Смачного!

0/5 (0 Reviews)