Пряники на 8 березня

Інгредієнти:

Для прикрашання
харчові барвники  різні
мастіка з маршмелоу
їстівні намистинки
крохмальна глазур
пряники

Розписні імбирні пряники – чудовий подарунок на свято, зокрема, на 8 березня. І я також вирішила розписати пряники для цього жіночого свята. Ідей для розпису було дуже багато, але якось не могла все скласти і вирішити що саме робитиму. Хтілось приготувати подарункові набори пряників, щоб окремі їх деталі гарно компонували між собою. Та коли замісила тісто для пряників, до мене прийшло натехнення))) Шаблони малювались якось самі собою  і все швиденько вирізалось та мої думки тут же втілювались в життя. Я отримувала задоволення від самого процесу розпису пряників. А для Вас підготувала покрокові фото з коротким описом.

Як приготувати

Тісто для пряників я робила зі сметаною. Рецепт тут.

Глазур для пряників у мене крохмальна. Рецепт тут.

Розпис пряників. 

На фото постаралась максимально відобразити як я розписувала пряники. Розкачала тісто, товщиною 3-5 мм. 

Пряник “Вісімка”

Зубочисткою “від руки” намалювала на тісті форму вісімки, розміром, приблизно, 15*8 см. В середині вирізала кружечки-дірочки. Знизу – більшу, зверху – меншу. Поставила випікати на 8 хв. Остудила. Широким пензликом нанесла глазур по всій поверхні, відступивши 2 мм від країв пряника. Кольори глазурі робила за допомогою порошкових барвників, розчинивши їх у воді. Як змішувати кольори – дивіться тут. Коли глазур підсохла, тоненьким пензликом намалювала квіти жовтою та рожевою білковою клазур’ю. З допомогою кондитерського кулька. Зеленою глазур’ю, намалювала зелені гілочки та листочки. Залишила все підсихати.Чорною глазурю обвела “контур”сонячників та зробила “серединку” квітки, поставивши дрібненькі чорні крапки глазур’ю. З чорною глазур’ю у мене були невеликі труднощі. Коли вона висохала – стала сірою і  з сріблястим блиском… Тоді я вирішила чорним барвником та тоненьким пензликом “поправити” ці контури. Ситуація трохи покращилась.)) Так само, вмокнувши тоненький пензлик у харчовий зелений барвник, намалювала на листочках тоненькі “жилки”. Залишила підсихати. Пряник готовий.

Пряник “Туфелька”. Намалювала шаблон туфельки. Приклала до тіста, обвела зубочисткою, вирізала ножем. Коли пряник був готовий, харчовим фломастером нанесла малюнок каблука та середини туфельки. В принципі, це можна було зробити відразу глазур’ю. Але я побоялась, що вийде криво. Далі нанесла глазур, формуючи малюнок туфельки. Коли глазур засохла, пензликом і чорною білковою галзур’ю нанесла тоненькі лінії підошви, каблука та шнурівки. 

Пряник “Кошик з квітами”. Тут той самий принцип, що і у інших, вище описаних, пряників. Візерунок наносила кондитерським мішком (саморобним). Поки глазур ще свіжа – прикріпила їстівні намистинки з допомогою пінцету. Зеленою глазур’ю та конд. мішком  зобила гілочки-листочки, посипала їх зеленою кокосовою стружкою. Квіточки зробила з мастіки з маршмеллоу. Прикріпила їх до пряника на білкову глазур.

Пряники на 8 березня готові. Смачного!

0/5 (0 Reviews)