Потріскані шоколадні тістечка

Інгредієнти:

мука 1 і 2/3 скл
шоколад темний 200 г
цукор 2/3 скл
яйця 3 шт
масло 100 г
розпушувач 1 ч.л.
ванільний цукор  1 п.
сіль щіпка
цукрова пудра  для панірування

Потріскані шоколадні тістечка. Рецепт з фото

Це печиво – справжня знахідка для тих, хто любить шоколадні солодощі. Воно дуже шоколадне, на смак трохи нагадує брауні. Хрустке зверху і м’яке в середині. Потріскані тістечка на столі виглядають дуже ефектно. Основу для цього смачного рецепту я запозичила у  блогера Катерини Аткінсон. Внесла деякі свої зміни. Рекомендую таке шоколадне домашнє печиво для гостей, особливо на Новий Рік))

Як приготувати

Розтопіть масло в каструлі, додайте поламаний шоколад, добре перемішайте. Обережно, щоб не підгоріло, весь час помішуйте. Білки відділити від жовтків, збити. Потрохи додати цукор, збити, жовтки – збити, ваніль і шоколадну масу ( коли трохи охолоне). Змішати борошно, розпушувач і сіль, додати до маси і ретельно перемішати. Отримане тісто поставити на кілька годин у холодильник. Потім, набирати ложкою і формувати маленькі кульки, розміром приблизно з грецький горіх. Тоді їх добре обкачати в цукровій пудрі і викласти у форму, застелену пергаментом, залишаючи на відстані одна від одної( для збільшення в об’ємі)

Випікати при температурі 180 ° С близько 12-13 хвилин – не більше, тому що тістечка стануть занадто сухими і твердими.  Поки ви робите першу партію, то другу краще поставити у холодильник, так легше буде сформувати кульки і вони не танутимуть під час випікання.

Насолоджуйтесь!

0/5 (0 Reviews)