Польський пляцок “Тигрик”

Інгредієнти:

 Тісто
маргарин 180 г
мука 3 скл.
сметана 2 ст.л.
яйця 2 шт.
розпушувач 1 ч.л.
Начинка
повидло 100 г
Макова маса
мак 100 г
цукор 2 ст.л.
масло 2 ст.л.
яйце 1 шт.
Бісквіт
яйця 3 шт.
цукор 3 ст.л.
мука 3 ст.л.
Крем до бісквіту
згущенка 100 г
масло 100 г
Крем
молоко 0,5 л
пудинг 2 уп.
масло 200 г
цукор 3 ст.л.
Додатково
апельсин 1 шт
апельсин. желе 2 уп.

Зараз сезон літніх храмових празників. І, мабуть, багато господинь хочуть здивувати гостей новими смачними пляцками на празник. Ось і я приготувала новий польський пляцок  “Тигрик”. Така назва у нього напевне через те, що зверху желе оранжевого кольору і шматочки рулета, які в розрізі виглядають смужками. Такий пляцок вже точно не залишить гостей байдужими. Він яскравий, оригінальний та дуже смачний! Правда, попрацювати над ним трішки треба. Але, повірте, результат цього вартий! Обов”язково спробуйте!

Як приготувати

Форма 25*35 см.

Тісто. Муку+розпушувач посікти з маргарином до утворення крихти. Додати яйця, цукор та сметану. Замісити еластичне тісто. Розділити його на 2 рівні частини. Одну із цих частин розділити ще на 4 ч.

Велику частину тіста розкачати і викласти у форму. Змастити густим повидлом.

Макова начинка. Мак змолоти, запарити, остудити. Додати розтоплене масло, цукор та яйце, перемішати.

Маленькі частини тіста розкачуємо смужками, викладаємо макову начинку та щільно заліплюємо. Робимо 4 таких трубочки. Викладаємо їх у форму на тісто з повидлом. Випікаємо при температурі 200 град. приблизно 40 хв.

Рулет. Готуємо бісквіт з 3-ох яєць.  Білки збиваємо, додаємо цукор, збиваємо, додаємо жовтки, збиваємо. Додаємо 3 ст.л. муки+0,5 ч.л. порошку до печива.Перемішуємо. Випікаємо 20 хв при темп. 180 град.

Крем до рулету. 100 г вареного згущеного молока, 100 г м”якого масла збити. Можна замість крему змастити рулет джемом.

Крем до пляцка. Зварити пудинг з 0,5 л молока + 100 г цукру та 2 уп. ванільного пудингу. Остудити та збити з 200 г м”якого масла.

Желе.400 мл кип”ятку + 2 п. апельсинового желе розчинити. Остудити до напівзастиглого стану.

Збираємо пляцок: корж з трубочками з маком – пудинговий крем – шматочки рулету – шматочки апельсину(можна інші фрукти) – апельсинове желе.

0/5 (0 Reviews)