Польський пляцок "Тигрик"
пляцок тигрик
Інгредієнти:
 Тісто
маргарин180 г
мука3 скл.
сметана2 ст.л.
яйця2 шт.
розпушувач1 ч.л.
Начинка
повидло100 г
Макова маса
мак100 г
цукор2 ст.л.
масло2 ст.л.
яйце1 шт.
Бісквіт
яйця3 шт.
цукор3 ст.л.
мука3 ст.л.
Крем до бісквіту
згущенка100 г
масло100 г
Крем
молоко0,5 л
пудинг2 уп.
масло200 г
цукор3 ст.л.
Додатково
апельсин1 шт
апельсин. желе2 уп.

Зараз сезон літніх храмових празників. І, мабуть, багато господинь хочуть здивувати гостей новими смачними пляцками на празник. Ось і я приготувала новий польський пляцок  "Тигрик". Така назва у нього напевне через те, що зверху желе оранжевого кольору і шматочки рулета, які в розрізі виглядають смужками. Такий пляцок вже точно не залишить гостей байдужими. Він яскравий, оригінальний та дуже смачний! Правда, попрацювати над ним трішки треба. Але, повірте, результат цього вартий! Обов"язково спробуйте!

Як приготувати

Форма 25*35 см.

Тісто. Муку+розпушувач посікти з маргарином до утворення крихти. Додати яйця, цукор та сметану. Замісити еластичне тісто. Розділити його на 2 рівні частини. Одну із цих частин розділити ще на 4 ч. 

Велику частину тіста розкачати і викласти у форму. Змастити густим повидлом. 

Макова начинка. Мак змолоти, запарити, остудити. Додати розтоплене масло, цукор та яйце, перемішати. 

Маленькі частини тіста розкачуємо смужками, викладаємо макову начинку та щільно заліплюємо. Робимо 4 таких трубочки. Викладаємо їх у форму на тісто з повидлом. Випікаємо при температурі 200 град. приблизно 40 хв.

Рулет. Готуємо бісквіт з 3-ох яєць.  Білки збиваємо, додаємо цукор, збиваємо, додаємо жовтки, збиваємо. Додаємо 3 ст.л. муки+0,5 ч.л. порошку до печива.Перемішуємо. Випікаємо 20 хв при темп. 180 град.

Крем до рулету. 100 г вареного згущеного молока, 100 г м"якого масла збити. Можна замість крему змастити рулет джемом.

Крем до пляцка. Зварити пудинг з 0,5 л молока + 100 г цукру та 2 уп. ванільного пудингу. Остудити та збити з 200 г м"якого масла. 

Желе.400 мл кип"ятку + 2 п. апельсинового желе розчинити. Остудити до напівзастиглого стану.

Збираємо пляцок: корж з трубочками з маком - пудинговий крем - шматочки рулету - шматочки апельсину(можна інші фрукти) - апельсинове желе.

польські пляцки
нові пляцки
пляцки рецепти

Пошук за інгредієнтами
7 Червня, 2018  15:41
Переглядів: 5376
Рейтинг: 117 / 574 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 13
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO