Пляцок зі слив з цукатами

Інгредієнти:

яйця 3 шт.
цукор 1 скл.+ 4 ст.л.
маргарин 250 г
кефір 8 ст.л.
мука 4 скл.
розпушувач 12 г(1п)
манка 3 ст.л.
какао 2 ст.л.
ваніль 1  п.
цукати 50 г
сливи 1000 г

Пляцок зі слив є також ізюминкою осіннього сезону. Дуже люблю його пекти на свяо Спаса, коли саме досигають сливи. Все робиться дуже швидко, чим і вигідні такі рецепти пляцків. Сливи дають соковитість, а апельсинові цукати доповнюють своїм цитрусовим смаком. Пляцок зі слив простий, економний, великий. Вдається практично завжди.

 

Як приготувати

Маргарин посікти з мукою + порошок до печива. Додати яйця, цукор, сметану. Замісити не густе тісто. 2/3 тіста викласти у форму. Посипати 2-3 ст.л. манки та 2 ст.л. какао. Викласти сливи половинками она біля одної.  Посипати все цукром( 3-5 ст.л.+ 1 п. ванільного цукру). Викласти цукати. До 1/3 тіста додати ще 0,5 скл. муки. Вимісити. Розкачати товщиною 0,5 см. Формочкою для печива вирізати невеликі шматочки( квітки, листочки, кружечки і т.п.). Викласти на на сливи, впритул один біля одного.Випікати пляцок зі слив при температурі 190-200 град 1 год-1 год 20 хв, поки підрум”яниться. Готовий пляцок посипати цкром-пудрою

Смачного!

0/5 (0 Reviews)