Пляцок "Зуби Негра"
пляцок зуби негра
Інгредієнти:
Тісто 
яйця6 шт.
цукор1 скл.
борошно2 скл.
амоній3 ч.л.
оцет1 ст.л.
какао3 ст.л.
маргарин250 г
ванільний цукор12 г
Крем
масло300 г
мак150 г
молоко2 скл.
цукор1 скл.
манка3 ст.л.
банани2 шт.
Додатково
зефір7-8 шт.
Глазур
шоколад100 г
молоко2 ст.л.

Пляцок "Зуби Негра" популярний на Західній Україні вже давно. В деяких регіонах його називають також "Посмішка негра" чи "Усмішка африканця".  Пухкі коржі з какао, масляний крем з маком та, характерний саме для цього пляцка - зефір. Завдяки зефіру, в розрізі пляцок справді нагадує зуби.))) Я пекла такий торт з зефіром вже багато разів. Це один з моїх Різдвяних пляцків. І хочу запропонувати свій варіант даного рецепту, який дещо відрізняється від класичного. Тісто готую  відразу для двох коржів, що економить час та чистий посуд)). Також, крем у мене трішки інший, ніжніший та ароматніший, завдяки банану. Ось рецепт з фото та відео пляцка.

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Яйця збити з 1 скл. цукру + 1 п. ванільного цукру. Додати м"яке масло та збити до однорідності. Додати 3 ч.л. харчового амонію, погашеного 1 ст. л. оцту., перемішати. Додати борошно та какао. Замісити тісто міксером. Викласти 1/2 тіста у застелену пергаментом форму та випікати при темпратурі 190 град. 50 хв. Спекти таких два коржі.

Крем. 150 г маку змолоти в кавомолці та залити 1 скл. гарячого молока. Перемішати, накрити кришкою та остудити. Додати 0,5 скл. цукру та перемішати. Зварити манну кашу з 1 скл. молока, 3 ст.л. манки без "чубка" та 0,5 скл. цукру. Накрити кришкою та остудити. М"яке масло збити, по ложці додаючи манку. Додати 2 потертих банани, перемішати. Додати макову начинку та збити все разом.

Збираємо пляцок. Корж з какао - 1/2 крему - половинки зефіру - 1/2 крему - корж з какао. У зефіру бажано відрізати гострі "вершечки", щоб легше було змащувати кремом та пляцок був рівніший.

Змастити пляцок шоколадною помадкою, за бажанням посипати кондитерською посипкою. Залишити застигати на кілька годин в холодному місці.

торт зубы негра
пляцок з маком
торт с зефиром

Пошук за інгредієнтами
11 Січень, 2019  22:08
Переглядів: 7764
Рейтинг: 127 / 629 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 13
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO